Nye store og små venner

Med eller uden kød?

Jeg tager lige fat i emnet omkring fødevarer i Dhaka igen.
Jeg er jo ellers en som elsker at lave mad og bruge en masse tid i køkkenet og afprøve en masse. Men de sidste 3 år er det virkelig gået ned ad bakke. Jeg har mistet lysten til at lave noget i køkkenet, næsten totalt. Fødevarerne her  jo elendige. Både kød, frugt og grønt. Og det er eskaleret endnu mere den sidste tid.  Ikke bare pga Christoffer og de problemer han har med maven, men sådan helt generelt er jeg virkelig træt af den dårlige kvalitet. Råvarer som ikke smager ikke noget, råvarer som lugter forkert, ser forkert ud og bare generelt er til intet andet end skraldespanden. Det ødelægger selvklart lysten til at arbejde med dem. 

Vi har på alle rejser de sidste 3 år brugt meget kuffertplads og kiloplads til fødevarer som vi har savnet og som vi har haft brug for ift Christoffers allergi. F.eks. kan vi kun købe “smør” til ham i Bangkok. Så det tager vi selv med og får andre til at tage med for os. En bakke 200 gr. koster 60 kr. Men okay, den smager også virkelig godt.

Nå, men siden at vi kom tilbage  efter sommerferien hvor vi virkelig nød alle de gode råvarer der er i Danmark og kasser fra Aarstiderne med lækkert frugt og grønt og kød, jamen så er det bare som at blive bombet tilbage til en slagterbaggård med affaldsmad. Jeg orker det ikke. Og i den måneds tid hvor Christoffer havde problemer med maven on and off var det virkelig begrænset hvor meget mad vi fik lavet. Nu hvor vi så er tilbage fra Bangkok, hvor der jo også er lækre supermarkeder med et virkelig lækkert udvalg, jamen så er lysten endnu mindre.

 For mit vedkommende handler det især om kød. Jeg har bare fået en eller anden stopklods for det lige nu. Meget mærkeligt når man er den som ellers bestiller blodrøde bøffer og hellere spiser en bøf end en salat. Men sådan er det lige nu. Jeg melder pas på kød åbenbart. Det er ikke noget jeg som sådan har taget et aktivt valg om, min appetit er bare væk. Altså, det er jo ikke fordi at det er meget bedre at spise grønsager her, for de er også fyldt med crap. Kødet kan jeg åbenbart bare slet ikke med her.  

Så ja, jeg kører vist mere eller mindre vegetar stil den sidste tid vi har tilbage her. Heldigvis har jeg en masse fantastiske kogebøger, vegetar og veganer veninder som har givet inspiration til en masse og så er der da kommet lidt gang i det kreative køkkentanker igen og det er dejligt. Måske fordi at jeg også gør mig en masse tanker om alle de lækre ting der skal igang i køkkenet når vi kommer til DK. Ikke mindste fordi at julen er lige om hjørnet til den tid og det er en dejlig anledning til at få gang i gryder, potter, pander, skåle og køkkengrej. 

Og så er jeg jo, forhåbentligt, færdig med mit studie til sommer og skal igang med at arbejde mere målrettet indenfor det i en eller anden form. Det må vi se på til den tid. 

Jeg er ret glad for River Cottage bøgerne, men jeg har faktisk aldrig set programmerne. Opskrifterne er virkelig lækre og nemme at gå til.  Og så har jeg tidligere købt nogle veganerbøger ifb med Christoffers allergi. Det er jo mejerifri kost og der er en masse gode ideer. I Idiots guide to vegan cooking er der alle de  tips man har brug for når man skal skifte noget mejeri ud med plantebaseret. Det er jo kemi der sker i et køkken, så det ene kan ikke altid bare udgøre det for det andet. 
Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye store og små venner