I dag ville jeg meget hellere

Gipsen fra helvede

Jeg er lige omkring 1000% træt af at have gips på. B prøver at være optimist og sige at jeg skal tælle dagene ned til den skal af, fremfor at brokke mig over hvor mange der er tilbage…suk.  Bevares, han har da ret, men det gør det ikke mere fantastisk at have den på af den grund.

Jeg fik lagt ny gips i torsdag og den er dels pænere og dels mere stabil. Men også større og går langt op ad benet og foden er flekset i 90grader.  Selvom der er støtte på foden fra gipsen så er det anstrengende at have den i den position og så vipper toppen af gipsen ind på det øverste af min lægmuskel og det er hårdt for musklen, det  føles på nippet af krampe hele tiden- men er det naturligvis ikke. Om aftenen er benet meget hævet og jeg skal i løbet af dagen huske at have det oppe når jeg sidder ned. Det gode er at jeg jo ikke har ondt – overhovedet. Jeg kan sagtens gå rundt på foden, bruger kun en krykke op og ned ad trapper og når jeg skal ud. Så alt i alt lader det hele til jo at være gået godt nok og det er kort tid ud af den lange periode jeg har haft ondt. Lægen siger 14 dage og det var ikke til forhandling, men jeg har nu alligevel tænkt mig at forsøge at forhandle på fredag når jeg skal til tjek igen 😉Nå, udover det så har vi haft en hyggelig weekend. B var til balut fredag og jeg brugte aftenen på at spise sushi og sy lidt. Elsker stadig min nye symaskine 🙂 Lørdag kom jeg ud- wohooo…vi fik handlet lidt og det var meget rart at være downtown i vores lille landsby. Vi brugte dagen på at lave is. Jeg havde en masse æggeblommer fra da jeg lavede alle de der protein snacks som kun skal være med hvider i. Jeg forsætter is lavningen i dag så vi får brugt alle blommerne. Vi ville have været ude at spise lørdag, men der var jo en tropisk storm på vej over Vietnam, så vi tænkte at det var bedre at blive hjemme. B lavede en lækker chili con carne fra Jamie Olivers “America” kogebog som virkelig kan anbefales.

I går søndag var vi hjemme hos Svenne og Lene og spise. Svenne havde lavet benløse fugle og bagt kartoffelmos med mandler i. Jeg tror ikke jeg har fået benløse fugle i 20 år, så det var virkelig a walk down memory lane. Kartoffelmos med mandler har jeg aldrig prøvet før, men det  var virkelig godt, det skal klart prøves selv, måske med hasselnødder. Vi havde dessert med, alm. vanijle og  vanilje med mint chocolade, hindbær coulis og en virkelig nem, men lækker mandelkage.

Masterchef Svenne er igang


MUMS!!! Og jeg ved godt at jeg ser sur ud, men jeg har vist bare ikke fået nok vin endnu – vin er godt for benet 😉


Jeg gav jo B ismaskinen til vores Kitchen Aid i housewarming gave da vi flyttede her til Saigon for et par år siden nu. Han elsker jo is, så det lå lige til højrebenet. Vi er rigtig glade for den og har afprøvet en del opskrifter, men vender klart tilbage til den samme som er fra et lille udklip et blad jeg i en mappe. Den er god og nem og æggene bliver varmet op så vi kan bruge æggene her som jo ikke er pasteuriserede. Det er fint.

Ca. 1 liter is
2,5 dl. piskefløde
2,5 dl. sød-eller letmælk.
1 vaniljestang
6 æggeblommer
150 gr. flormelis

Varm piskefløde og mælk op sammen med vaniljemarv og stang uden at det kommer helt op at koge.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen til det er hvidt og tykt. Hæld det over i en gryde.
Hæld langsomt og under piskning den varme fløde/mælk ned til æggemassen.
Tænd blusset på lav varme og pisk hele tiden -vigtigt-  og lad det langsomt tykne. Det skal ikke koge, men simre en lille smule.

Lad massen køle helt ned inden.

Hæld i ismaksine til det er softice og så i en bøtte og på frys. Uden maskine skal det i en bøtte og i fryseren og rør så i det hver 45. minut ind til frosset.

Det har præcis den der smag og konsistent jeg husker fra min farmor. Helt perfekt 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag ville jeg meget hellere