Så er det weekend

Bæltedyrs æg

Nej nej, ikke flere underlige dyr i huset denne uge.

I går lavede jeg et lille aftensmads projekt som jeg har ville prøve længe. Kødboller fyldt med ost og jalapenos. Jeg havde googlet “Amardillo eggs” som det vist mest populært kaldes. Men det lader til at være hele milde chilipebre fyldt med ost og så i fars. Det gad jeg ikke rode med og havde heller ikke pebre. Men ost og alm. syltede jalapenos havde vi da. ( og så lige nachos, salsa og gucamole mmmmm….) Så jeg lavede det efter hvad jeg troede blev godt.

Så 500 gr. hakket okskekød, salt, peber, røgsalt, tørrede chiliflager, paprika og et æg blev rørt sammen. Jeg havde et stort stykke fast mozarella. Ikke som den typsike hvide een som trevler. Det blev skåret i firkanter, lagde et styke jalapenos i og så lavede jeg 10 kødboller. Stegte dem på panden i små 10 min. og til sidst kom der en rest hjl. barbeque sovs fra forleden, ned i panden og simrede med et par minutter.

Jeg synes at det var rigtig rigtig godt. Vi fik sprøde kogte grøntsager til, en frisk salat med bl.a. vindruer og hasselnødder og så masser af god guacamole som vi jo elsker herhjemme.  

MMmmmmmm…..

Benny tog til Vinh kl. 5 i morges og er først hjemme i morgen eftermiddag. Jeg har været hos nogle venner for at hjælpe til med at lave plakater til den internationale dag på skolen. Da jeg hverken er særlig god til at tegne, male eller specielt pædagogisk, så kunne jeg tilgengæld tage kage med. Det blev en drømmekage som lovet og så havde jeg nogle mango liggende som var liiiige på den anden side af godt modne. Så jeg tænkte at lave nogle muffins med mango. Der var også lige hjl. marcipan i køleksabet, så det kom også i. Jeg prøvede med en vanilje opskrift fra min nye bog som jeg købte i boghandlen i Singapore. Det er nok den bedste muffinopskrift jeg har prøvet nogensinde. Om det var mine tilføjelser som gjorde den god, eller opskriften bare er god skal jeg lade være usagt 😉

Original
225 gr. smør
190 flormelis
1 spsk. vanilje ekstrakt
4 æg
200 gr. mel
3 spsk. bagepulver.

Min version
150 gr. smør
100 gr. flormelis
50 gr. brun farin
½ spsk vanilje
2½ æg (3 er nok fint men jeg havde et ½ fra drømmekagen)
200 gr. mel
2 spsk bagepulver
Puree af en mango (2 havde nok givet mere smag og så kun 100 gr. smør)
50 gr. marcipan (tror jeg…måske. Tog jo bare på slump)

Smør, sukker, marcipan og vanilje blandes til ensartet masse som er lidt fluffy – ca. 2 min. med en elpisker, æggene kommes i et ad gangen, mango blandes i, mel og bagepulver blandes i til sidst.

18 muffin formes fyldes 2/3 dele, bages ved 160 c i 20 minutter – ikke varmluft.

Jeg kølede dem af og pyntede dem som skulle med til børnene med chokolade glasur. De var et hit og de ville gerne have mere end en. Men nok er nok ;)Resten er i fryseren og de kan holde sig der i ca. 3 mdr.

Der er ingen billeder…glemte jeg selvfølgelig. Men tro mig, de er rigtig gode.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er det weekend