Stilhed under stormen

Baby med mælkeallergi

Vi har i de sidste måneder været lidt hårdt ramte herhjemme. Christoffer har haft problemer med maven og lavet 7-9 bleer om dagen. Han har været frustreret, oppustet, hys af og til og vi har haft vores kampe på puslebordet når vi for 5 gang på 3 timer stod derude og havde en meget rød numse der skulle ordnes. Han har sovet dårligt og kl har sjældent været mere end 5 førend at vi stod op fordi der var luft og andet der skulle ud og det var umuligt for ham at finde ro igen.

I starten tænkte vi at det var fordi han nu spiste det samme mad som os og maven skulle vænnes til det, men som tiden gik blev det egentlig bare værre. Så vi har grublet og grublet og kom frem til at det vist ret sikkert var mælkeallergi. Han har jo konsekvent været dårlig i maven dels efter at han er begyndt at spise alm mad, men især efter at han begyndt at få en enkelt flaske modermælkserstatning til natten. Vi har så prøvet at stoppe helt og nu hvor vi skulle på ferie prøvet en anden slags. Kan afsløre at amning på et fly ikke er super nemt, så flaske var jo et godt valg. Han fik en flaske og vi var med samme i den situation som vi kender alt for godt. 4 dage uden. Prøve igen og samme tur. Men værst var det i sidste uge på Bali hvor han fik lov at smage en lille smule af vores flødeis. Han fik en klassisk reaktion som mælkeallergi giver. Han blev efter cirka 30 min totalt hysterisk og græd helt vildt som havde han ondt. Fik brændende varmt og rødt udslæt på numsen og lænden og kastede så til sidst op. Han havde det okay bagefter, men udslættet varede i 1,5 døgn hvor vi dårligt kunne røre ham uden at det gjorde ondt og han var ret ked af det.

Vi kom hjem søndag aften og jeg havde lang snak med en klinisk diætist i Dk i går og der var slet ikke tvivl desværre. Det er mælkeallergi. Vi skal selvfølgelig stadig til læge søndag for der skal laves nogle tests efter eliminering og det skal ske hos lægen hvis han får samme reaktion som vi oplevede eller værre. Der kan laves nogle prik tests også men umiddelbart tror jeg ikke at de kan det her, og uanset så er det ikke tests som nødvendigvis giver et klart billede, de skal ses sammen med historie, reaktioner og eliminering.

Men vi er igang. Al babymad med mælk er røget ud, vi leder efter rismælk, steger ikke i smør, bagte boller med vand i går osv osv osv. I dag skal jeg forsøge mig med rugbrød og vi skal til at tænke ud af boksen med pålæg. Det erstatning vi fandt i KL var ikke godt nok, så vi skal til Bangkok og hente noget andet. Det firma som laver det er heldigvis hjælpsomme og er ved at undersøge hvor at vi kan få det. Der er meget at tage hensyn til hele tiden.

Heldigvis mærker vi stadig forskel på Christoffer og han har det meget bedre. Han sover bedre og bliver ikke frustreret mange gange i løbet af dagen som han blev før- hvilket jo er forståeligt nok at han blev.

Vi skal til børnelægen her på søndag, hun er canadier så der er nok ret godt styr på det. Så må vi se hvordan og hvorledes ift at han på et tidspunkt skal have en provokationstest for at se om det holder ved. Det er jo nogle ret voldsomme reaktioner man kan få med sådan en allergi, så det skal gøres ved en læge.

Så der bliver meget at se til den næste tid med at justere og rette ind og lære at leve mælkefrit, i hvert fald for ham. Men lettest er det jo at vi alle tre gør det, for det er jo altid vores mad som er mest spændende. Så må ostemadderne blive spist i smug 😉

Tadaaaa min lille superhelt

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stilhed under stormen