Sjov og ballade weekend

Sådan gik allergitesten

Tirsdag var en lidt lang dag på OUH, men det gik rigtig nemt. Det er som tidligere skrevet så er det en super fed afdeling for børnene.

image image image

(det der med at få taget billeder er ikke en favorit for tiden, så man skal være hurtigt og han ligner som oftes en bøv)

Vi havde selv både friske ærter i bælg med, optøede frosne og så havde jeg lavet en falsk guacamole dip. Barnet elsker guacamole, så jeg havde lavet en på ærter istedet for avocado. Og vigtigst – en pose med lidt slik. Lad mig bare med samme blære mig med hvor meget ros vi fik for at være så godt forberedte. Det synes sygeplejersken som forestod testen var ret så fremragende og sagde flere gange at det var virkelig godt at hun ville ønske alle forældre var ligeså godt forberedt. Så er den givet videre hehe…

Vi kom ind på en alm konsultationsstue og Christoffer blev målt og vejet og tjekket hud og mave og sådan. Så fik han først lavet en priktest, som han slet ikke klagede over. Egentlig er priktest lidt overflødigt, for han ville slet ikke reagere på den slags med sin allergi. Men procedure må følges. Derefter fik han sine første par ærter. Med vingummi til.

Så gik vi i legeområdet og var der i 2 timer hvor sygeplejersken kom ud hver halve time mere flere og flere ærter så han til sidste ramte 20 gram. Christoffer var super god og spiste dem gladeligt, der var jo en vingummi for enden af hver portion. Han fik også en masse ros for at være så nem at have med at gøre. så det var fedt. Da det var slut skulle vi blive 2  timer efter. Normalvis ville en reaktion så komme der. Igen, lidt fjollet for sådan virker hans allergi ikke.

Vi fik fornemt besøg af min Sted som kom og var sammen med os lidt tid og havde dejlige gaver med til Christoffer. Det var skønt med besøg og lidt hygge og Christoffer nød opmærksomheden.

Far havde møde i Odense og kom ud til os da alt var overstået og så kunne vi køre sammen hjem. Det var en nem omgang og gik langt bedre end forventet.

Der er åbenbart forskel på hvordan man tester de forskellige fødevarer. Havde det været mælk havde han skulle testes over 2 uger med meget lidt og langsomt forøge dosis dagligt.

Resultatet- Well… onsdag morgen havde vi en meget feberramt dreng der hverken ville have vådt eller tørt og de par gange han fik lidt at drikke røg det op igen. Vi har været meget i tvivl om det var et uheldigt sammenfald, eller allergi. Men altså, han har aldrig reageret på den måde ved allergi. Hvis han kaster op ved allergi er det inden for 12 timers tid og meget eksplosivt. Går det i maven på ham sker det indenfor 48  timer og vi taler virkelig slem diaree. Ingen af dele er sket. Desuden får han frygtelig ondt og er meget ked af det. Det har der heller ikke været noget af.

Nu i dag torsdag, der har han det også helt fint. Feberfri, lidt flad, men spiser så småt igen og drikker rigeligt. Så vi tænker lidt at konklusionen må være uheldige sammenfald og at han godt tåler ærter.  De opfordrede os til at han ikke fik ærter i 48  timer efter test og så prøvede vi så til gengæld at give ham lidt den næste uges tid.

Som i kan se er der stor forskel på i går og i dag 

2 (2)

4 (1)

Så vi er alt i alt meget positive og satser på at det var det med ærter.  At undgå ærter i sig selv har ikke været det store problem, men ærtemel er meget brugt  i pålægsprodukter og grillpølser. Det er en god proteinkilde og bindemiddel.

Fru Rosenfeldt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjov og ballade weekend