Bobler og hotdogs

Australien – sidste epsiode

Jeg havde lovet at skrive om resten af vores tur til Australien i sidste uge, men jeg kom ikke så langt med det. Men nu er det her og i det her indlæg slutter vores ferie også.

Vi kørte fra Danmark op mod Perth igen, til et område som hedder Swan Valley. Vi havde indtryk af, at det var et ret stort område. Men som alle andre steder, var det småt. Australien er kæmpe stort, men det er jo små landsbyer man møder på sin vej igennem landet. Det var desværre ikke den mest fantastiske tur for mit vedkommende. Min skulder var træt af at sidde ned og jeg må indrømme at det gjorde temmelig ondt og var ret anstrengende at være i den bil til sidst.

Da vi nåede frem til Swan Valley fandt vi ud af at det bestod af  to veje – en nordgående og en sydgående og man kunne køre begge veje igennem på ca 10 min med 30 km/t. Men der var som alle andre steder små vinsteder, honningfabrik, oliven marker osv. Men vi var ved at være mætte af at se på den slags, så vi tog på hotel med det samme og installerede os og gik så en tur igennem byen. Jeg havde læst at det var her man kom når man ville købe antik, genbrug og vintage. Well, det er nok rigtig nok. For der var rigtig mange af den slags butikker. Men jeg synes mere det var i “Kirkens korshær” regi. Altså ting og sager fra dødsboer og andet som folk ikke gad have mere. Priserne var som at købe tingene fra nyt. Havde lige håbet på lækre antik butikker.

Vi var ankommet om eftermiddagen, så efter den lille tur i gågaden – på ca 1 km, tog vi tilbage på hotellet og fik en øl og cider i baren. Tog et par timer på hotelværelset og så en god middag på restauranten. Jeg fik en ret lækker omgang lam og B fik steak. Det var virkelig godt og mørt og smagte skønt. Det bedste måltid på hele turen. Efter spisning måtte jeg op på værelset og ligge. Min skulder var virkelig skidt og jeg må nok erkende at den ikke er med på alt hvad jeg vil have. Jeg måtte tage nogle stærke smertestillende og ligge helt stille til det gik over. Det er voldsomt frustrerende at det skal være sådan og vide at det aldrig bliver bedre og at det indskrænker mine udfoldelser i visse henseender. 

Nå, men en god nats søvn og så tog vi “rundt” i Swan valley – nord og sydvejen. Der var ikke noget vi ikke havde set, så vi kørte mod Perth og tog i en dyrepark vi havde læst om.  Det var omkring 45 grader, så et var virkelig virkelig varmt og det syntes dyrene også. Der var ikke så mange fremme og de ellers så søde kænguruer kæmpede også en kamp og var ikke til det store. Men vi spottede en mor og unge og så hvordan den ellers relativt store unge hoppede ind i pungen hos sin mor. Det så ret vildt ud.

Man ved aldrig hvad man møder på sin vej
Ae ae søde lille kænguru

Og så er man i sikkerhed fra de grumme turister

Jeg fik også et stort ønske opfyldt. Jeg så koalaer og fik lov til at røre. Nøj jeg synes at de er søde. Helt fantastiske dyr der bare spiser og sover og søde ud. Det var ret fedt at se dem så tæt på. De havde et helt specielt område som var tilpasset dem med en masse fugt og eukalyptus. Det var virkelig specielt for mig at se dem. Havde talt om det siden vi ankom til Australien, men først nu fik vi dem at se. Så fedt.

Han hænger lige ud

?

Det minder lidt om en anden når vedkommende går kold efter for mange øl – ingen navne

?

Ikke en helt ufarlig lille klo

“Kæreste – jeg tror altså godt at der er plads i kufferten til ham her…please..!!!

Slet slet ikke til at stå for…

Dingoer, fugle, ræve og andre hyggelige dyr var der naturligvis også. Men igen, det var virkelig varmt så de fleste holdt sig i skyggen.

?

Mr Dingo

?

Og Mikkel ræv

Træt possum

Meget træt

Og man må sige at de sover hvor der er plads

B overvejer om han endnu engang skal udfordre skæbnen

Han kan bare komme an

Bagefter kørte vi hjem til Jane og Oliver igen og så var det bare at slappe af langt væk fra bilen. Altså indtil om aftenen hvor B og jeg kørte ud for at spise. Vi endte med at købe kinesisk take-away og ville køre til stranden for at spise. Men Bs stedsans svigtede og vi endte med at spise ved en sø lige overfor hvor Jane og Oliver boede.

Næste dage var vores næstsidste dag og vi tog en tur i mall og købte nogle småting vi manglede og tog i biografen. Vi elskede at gå i biografen derhjemme så det var rigtig fedt lige at komme ind og se en film. Om aftenen – eller eftermiddagen er det jo i Australien når det handler om at gå ud at spise, havde vi inviteret Jane og børnene ud at spise som tak for husly og hjælp. Oliver arbejder ude 15 dage i træk og var ikke hjemme. Det var rigtig hyggeligt og vi fik sludret lidt og B tegnede sammen med Skye.

Søndag formiddag havde vi fået pakket om, pakket bil og var klar til at køre mod byen og få købt de sidste sager. Vi stoppede ved en kæmpe “Silvan” og fik købt alarmsystem hjem til. Da vi kom til Perth centrum tog vi straks i den tidligere omtalte butik med krydderier, lakrids, olier, mel og og og. Vi købte en masse lækre krydderier og hvad der senere skulle vise sig at være den mest fantastiske karry nogensinde. B omtaler stadig den omgang boller i karry jeg lavede af den, som den bedste han nogensinde har fået 🙂

Vi havde god tid inden vi skulle flyve, så det blev da også til endnu en tur i bio og vi fik set “The girl with the dragon tatoo.” Den amerikanske udgave af “Mænd der hader kvinder” fra Stig Larsson triologien. Daniel Craig aka James Bond aka Mikael Blomkvist, var ham som jeg forestillede som hovedpersonen da jeg læste bøgerne, så jeg var ret begejstret. Det er altid spændende at se en bog omsat til film og specielt når det er filmudgave nr. 2. Filmen var rigtig god. Jeg synes det er svært at sammenligne den svenske og amerikanske udgave, begge har plusser og minusser og begge er super godt lavet. Men SKAL jeg vælge, så er jeg til den svenske udgave. Men det er marginaler. Kan virkelig anbefale dem – bøger som film.

Efter bio tur fandt vi bilen og satte kurs mod lufthavnen. Fik chekket ind og ventede på afgang. Temmelig kedelig lufthavn med kedeligt udvalg af mad – vi havde ventet med at spise til vi kom i lufthavnen – dumt træk. Men alt gik som det skulle. Vi havde 5 timer i Singapore, desværre fra morgenstunden, så vi sad og ventede i 2½ time fra kl. 4.30 til vi kunne checke ind.

Det var en dejlig tur, men det er jo også altid dejligt at komme hjem igen.

Vores primære indtryk af Australien

  • Smukt land med fantastisk natur og fantastiske strande
  • Flinke mennesker, åbne og venlige og klar til at hjælpe
  • Store problemer med overvægt og generel sundhed. Vi var meget måbende over hvor store folk er i Australien. Forleden fortalte en veninde her mig så også at de er det fedeste land i verden.
  • Store problemer med /for Aboriginals som i den grad er blevet trådt på om som i dag har massive problemer og er meget svære at samle op. Meget trist at opleve det som vi gjorde det. Hele historien om dem og behandlingen af dem,  minder om DK vs. Grønland. Virkelig barsk historie.
  • Dyrt land. Dyrere end Danmark. Men så skal man lægge til, at alt mad og grønt er lokalt produceret. Der er ikke lange, dyre og CO2 tunge led som er med til at give os friske grønne æbler. Udover det er Perth den dyreste del af Australien så vi lagde nok i særlig grad mærke til det. 

Bottom line – B og jeg kan godt se os bo i Australien når vi er færdige med at rejse rundt i verden og det er ikke utænkeligt at det sker. Vi er meget glade for landet og der er rigtig mange muligheder . Så må vi se hvad tiden bringer.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bobler og hotdogs