Så skal der pakkes

Australien tur retur

Vi er hjemme igen efter en fantastisk tur til Australien. Får ikke lige skrevet om hele turen på een gang, men det kommer i bidder.

Vi rejste tidlig morgen torsdag den 19. Vi havde en mellemlandning i Singapore på et par timer, men det er en ok lufthavn, så det gik. Allerede i flyet begyndte et par småting at “gå galt” – det var lidt en domino effekt der blev sat igang kan jeg afsløre.
Jeg havde som altid taget en bog med at læse, jeg havde bare læst den i forevejen. Så den snuppede B og var asocial hele turen. Jeg havde tilgengæld iPod med, det havde B ikke. At der så kun var en times batteri på til en tur på samlet 12 timer er noget andet.

Vi boardede flyet i Singapore til tiden, men sad i en time i flyet inden vi kom afsted. Vi var vel fremme i Perth og B var heldigvis kommet i tanke om 48 timer før afrejse at det nok var en god ide´med visum ;o) Bagagen var forsinket og der gik ½ time før båndet begynde at køre. Så var der de strenge regler om hvad man må tage med ind i Australien og vi stod i kø i 20 min og så hvordan andre fik splittet deres bagage ad. Vi var jo i forevejen forsinkede pga. flytid og bagagen og vi havde en aftale med Oliver om at han skulle hente os. Så det var lidt ufedt at vide at han nok havde ventet længe. Men heldigvis så skulle vi blot forbi en narkohund og så var vi ude. Fedt.
Oliver stod klar og tog imod os. Vi kørte fra lufthavnen og hjem til Oliver og Jane. Vi fik allerede der en ret god fornemmelse af hvor stor Australien er og kun har 20 mill. indbyggere på den megen plads. Der var langstrakte landskaber med ingenting, bush og skov og pludselig store indkøbscentre og mindre enklaver af huse. En god time tog det derud.

Kl. var 23 da vi ankom, så vi gik direkte i seng.

Fredag morgen tog vi med Oliver en tur ind til Perth for at se byen. Det er en lille storby, eller en stor provinsby om man vil. Fantastisk infrastruktur. Det fungerede perfekt – vi bliver altid så glade for offentligt transport når vi er nogle steder fordi det jo er ikke eksisterende her. Oliver viste rundt, vi fik et lokalt simkort og kiggede forrretninger og fik en brunch. Vi var bl.a. forbi en fantastisk forretning med krydderier, nødder, mel og en masse andet godt. Et lille paradis for mig. Der ville vi helt klart tilbage inden vi skulle hjem. Prisniveauet er generelt som i Dk eller en smule dyrere. Tilgengæld så er alt i f.eks. supermarkedet jo lokalt produceret og det er jo virkelig positivt. Dog syntes vi at 60 kr for 1 kg. ferskener måske lige var overkanten.

Vi var forbi et museum om lidt af hvert om Australien, en afdeling om dyrelivet, en om sten og mineraler, en om historie…noget mere interessant end andet.

Vi tog en tur til Fremantle, en del af Perth men trods alt 20 min. med metro. Et rigtig lækkert sted. Det er det gamle Perth centrum og der var virkeligt hyggeligt. Gamle bygninger, noget som der slet ikke er i Perth centrum, hyggelige små gader, et hyggeligt havneområder med et stort pariserhjul som giver udsigt over hele Perth osv osv osv. Vi var begejstrede for området.

?

Der var lidt strand 🙂

?

?
Til ære for de hårdtarbejdende sømænd

Diskret lille havfrue foran det maritime museum
?

?
Vi var bl.a. på det lækreste marked. Det var virkelig godt lavet og det var kvalitet. Kunne godt leve med at have sådan et her, de er knap så lækre her.

Nødder i alle afskygninger

Vi tog en øl og frokost på et bryggeri som også er restaurant. Fantastisk sted og mums nogle øl. Virkelig genialt.

Efterfølgende tog vi tilbage til det område hvor Oliver og Jane bor og smuttede i et indkøbscenter. Men modsat her, så lukker alt kl. 17, så der var ikke meget at se. Vi var lige i supermarkedet og en enkelt forretning hvor jeg kunne få et par klipklapper. De “vade” sko jeg havde med, virkede ikke alligevel 😉

Vel hjemme igen fik vi en lækker aftensmad med Oliver og Jane og fik sludret en masse. Vi har jo ikke set dem i 4 år, så der var nok at tale om.

Dominoeffekten
Lørdag morgen vågnede jeg til en mail fra banken. Mit kort var spærret pga mistanke om misbrug. Ringede til banken og forklarede at de var nødt til at åbne det, jeg var jo på ferie og havde brug for det. Det kan man ikke. Der var mistanke om at det var blevet kopieret så det var lukket og et nyt var på vej. Suk!!!

Nå, men vi skulle have bestilt bil og B og Oliver skulle ud at hente den om formiddagen. Det var altså lige indtil B spurgte om jeg havde kørekort med…nej da, for det sagde du ikke var nødvendigt. Men gæt hvad, han havde da glemt sit. Vi taler om en ferie som han har planlagt hvor vi skal køre rundt. Flot Benny Jensen.

Vi fandt ud heldigvis ud af at Oliver kunne leje bilen, men vi skulle stadig have kopier af kørekort så vi kunne få lov at køre i den. Vi fik fat i vores maid og en god ven her som fik det fikset at hun åbnede til huset og fandt kørekort, han scannede og mailede. Vi havde mailen kl. 11.45, Avis som vi lejede ved lukkede kl 12. Og naturligvis ramte vi rødt lys hele vejen derhen. Det var lige på slaget at vi var der. Servicemedarbejderen var ikke specielt imponeret hehe. Men vi fik bilen og kom hjem og fik pakket sammen og kørte sydpå.

Der kommer mere om resten af turen de næste dage.

PS – De spiller en meget mærkelig form for lotto i Australien

?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så skal der pakkes