Eksamen og Australien om hjørnet

Besøg fra Danmark

Min tidligere kollega og gode ven Michel er på besøg for tiden. Det er 9 år siden at vi lærte hinanden at kende på Pangø hvor jeg var kontorelev. Det er et rigtig hyggeligt gensyn, det er der ingen tvivl om.

Onsdag mødtes vi og jeg legede guide og viste byen frem og spiste en god frokost sammen.

Torsdag mødtes jeg til frokost med Lars og Anni som er igang med at rejse jorden rundt. I kan se deres blog her http://ude-paa-noget.blogspot.com/ . Vi fik en sludder om hvad der er at se og what not to.

Fredag havde jeg arrangeret en tur for Michel, Lars, Anni og jeg selv til Cu Chi tunnels og Cao Dai templet. Det var en rigtig god dag, med en lidt sær, men udemærket guide vi havde med os.

Vi kørte føst til Cao Dai, en tur på små 3 timer og med masser af “køre” oplevelser på vejen. Bl.a. en fjerkræstransport. Ikke døde vel at mærke.

Cao Dai er en sekt som har valgt lidt af hvert fra de forskellige religioner og så tilbeder det som det nu passer dem. De har tre højmesser om dagen; kl. 6, 12 og 18. Vi var med til højmesse kl. 12.

Cao Dai (a.k.a. Dao Cao Dai or Caodaism) is a syncretist Vietnamese religious movement with a strongly nationalist political character. Cao Dai draws upon ethical precepts from Confucianism, occult practices from Taoism, theories of karma and rebirth from Buddhism, and a hierarchical organization (including a pope) from Roman Catholicism. Its pantheon of saints includes such diverse figures as the Buddha, Confucius, Jesus Christ, Muhammad, Pericles, Julius Caesar, Joan of Arc, Victor Hugo, and Sun Yat-sen.Så er det messe tidDer var en masse aber i området. Som desværre primært levede af skrald 🙂 Michel og Anni lurer på en af dem – eller omvendt.


Vi tog fra templet ud at spise frokost og bagefter videre til Cu Chi tunnels.

Cu Chi tunnels er et tunnelsystem som vietnamesiske guerilla soldater byggede under Vietnam krigen for at beskytte deres område mod de amerikanske soldater. De byggede 200 km. tunneler rundt i området som de boede og levede i. Der blev spist, sovet og født børn der. Det er temmelig velbevaret og man kan enkelte steder komme ned og gå i dem. Meget meget små.

Anni, Lars og Michel

?

Amerikansk tank som blev angrebet og er blevet i Cu Chi området til udstilling

?

Michel hopper ned i et indgangshul til tunlerne

?

Lille bitte hul

?
?

Frk. Møller hænger ud med guerilla soldater

?
?

Skål i the

Det var en lang dag, men bestemt god. Benny var til Balut om aftenen og Michel og jeg havde planer om at tage ud og få en god steak. Men vi var for trætte til stå stort et måltid, så blev til en god omgang sushi og en lille gåtur rundt i byen.

Lørdag tog vi alle fem ud at spise brasiliansk. Det en restaurant hvor der er en salat buffet og så kommer der ellers kokke ind med kød, kød og mere kød. Alle slags udskæringer, alle slags kød, det ene mere lækkert end det andet. Det er et fantastisk koncept. Vi tog forbi en “havana” bar og fik et par drinks og hørte ringe live musik. Vi afsluttede aftenen på en rigtig hyggelig bar i en baggård.

Det er meget tydeligt at det er Tet/Kinesisk Nytår lige om lidt. Alle firmaer holder Tet frokoster, ligesom vi holder julefrokoster. Byen var temmelig død. Sådan er det jo her. De spiser, drikker, synger karaoke og går hjem. Slut færdig.
I dag er en afslapningsdag. Ikke rigtig nogle planer og bare dase lidt. Mon ikke vi tager ind og spiser en god brunch i byen.

B og jeg tæller timer til torsdag hvor vi tager til Australien. Det bliver rigtig rigtig godt.
God søndag til jer alle. ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamen og Australien om hjørnet