Der skal asfalteres

Vi elsker pandekager

Små nemme og sunde pandekager er et stort hit herhjemme. Den sidste uge har faktisk vi lavet 4 portioner – det siger ikke så lidt. Christoffer går gerne i køleskabet og lige snupper en selv. Derfor laver vi dem også i en sund udgave så det bare er en nem og handy snack. 

Christoffer elsker også at være med i køkkenet og vil meget gerne hjælpe til med det hele og det får han så vidt at det er muligt lov til. Her er det pandekagerne han er igang med.

Vi laver altid minipandekager i vores blinispande fordi at det er lidt mere handy for ham den lille – og så kan man spise mange flere end når de er store 😀
Det er virkelig hårdt at det tager 5 min at lave dem når man vil have en NU

En lækker gylden stak

Vi har fundet en super opskrift som giver de bedste og mest fluffy amerikanske pandekager som tilmed er sunde og så er de faktisk veganske. Vi bruger en del veganeropskrifter pga allergi og da jeg fandt dem her i en af mine bøger skulle de afprøves.  De er virkelig virkelig gode og ufattelig nemme. Jeg har justeret i opskriften, så det er min version der kommer her

200 gr mel – jeg bruger 2/3 hvede og 1/3 fuldkorn
1 tsk salt
2 spsk sukker eller et nip stevia eller anden sødestof hvis man vil undgå sukker
3 tsk bagepulver

2 tsk ren vaniljepulver – alt efter smag, 1 kan også gøre det, men vi elsker vanilje herhjemme

Tørvarerne sigtes sammen i en skål og der laves en lille fordybning i blandingen.

2,5 dl nøddemælk
1 spsk kværnede hørfrø- gøres nemt i en minihakker
2 spsk æblecidereddike

1,25 dl vand
3 spsk rapsolie

Mælk, hørfrø og eddike mikses sammen i et minuts tid til det begynder at bruse let. Med en gaffel røres det sammen med melblandingen. Det er vigtigt – og nok- at gøre med en gaffel da det ikke skal piskses luftigt op. Tilsæt vand og olie.

Lad blandingen stå og trække 10 min og steg dem så som helt almindelige amerikanske pandekager i lige den størrelse og form du har lyst til

*Note: Hørfrø bruges i det veganske køkken som en æggeerstatning da de har en evne til at suge meget væske til sig og får en geleringeffekt. Ligesom de meget populære chiafrø. 
Æblecidereddiken udgør sammen med nøddemælken en erstatning for kærnemælk som er det der normalt bruges til amerikanske pandekager – eller buttermilk som de kalder det over there.  


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der skal asfalteres