Køkkenet er igang igen...Hjemmelavet lakrids is

Tiden går jo stærkt

og pludselig er der gået en uge uden jeg har fået skrevet noget. Men der er nu heller ikke fordi der er sket vanvittig meget.

Vi var lige ude til en øl og middag sidste søndag, da en af Bennys tidligere kollegaer var på rundtur i Vietnam. Vældig hyggeligt at se dem, sludre lidt og give gode råd til hvad de kunne bruge tiden her på.


Jeg er så småt kommet igang med træningen igen. B er stadig træt af Vinh og pendlen frem og tilbage – og så er der iøvrigt blevet koldt deroppe, så nu må han have de lange bukser på. Alle de problemer ;o)

Vi var til det hyggelige, tilbagevendende “Vin og Ost” dansker arrangement i fredags, og klokken blev da også 3 førend vi var hjemme. Det er et super hyggeligt arrangement og der er altid masser af mennesker. Vi var vist helt oppe på 45 denne gang. Der er kommet en hel del nye til byen og det er jo en super anledening til,  at få hilst på alle. Der er også en del som er rejst videre, eller hjem og det er jo altid ærgerligt når man lige har lært folk at kende. Men sådan er expat livet jo. 

Jeg har fået kigget i mine “Blomsterberg” bøger jeg fik i fødselsdagsgave og iiihhh der er mange ting jeg gerne vil give mig i kast med at prøve. Det kræver nogle middage med gode gæster, så jeg har bedt Benny om at få sendt invitationer ud ;o)

Jeg fik lavet noget marcipan, som dog er efter en Camilla Plum opskrift, og det smager altså bare så godt når det er hjemmelavet. Odense Marcipan kan godt gå hjem og lægge sig.

500 gr. mandler
200 gr. sukker
2 dl. vand
Evt. smags tilsætning – Baileys, rom, whiskey, rosenvand, orangevand eller eller eller

Mandlerne smuttes, men det er ikke nødvendigt hvis man gerne vil have en lidt grovere marcipan/fuldkorns marcipan og det smager altså fint nok.
Sukker og vand koges langsomt ind til en tyk sirup.

HVIS man vil have smag i, skal man lave lidt mindre sirup og så blander man en sjat smag til. Man kan jo ogå sagtens dele op og lave flere slags. Man kan jo også ælte kakao, lakridspulver, kokos osv i hvis det skulle være.

Fru Plum kører de hele smuttede mandler og siruppen igennem kødhakkeren flere gange til konsistensen er helt rigtig. Men jeg synes det er noget rod og svineri og gør det på en mere simpel måde, synes jeg selv. Jeg maler de smuttede mandlern til fint mandelmel i en lille foodprocesser jeg har som hører til min fantastiske stavblener. Jeg maler en lille portion mere groft, jeg kan nemlig godt lide at der er struktur i marcipanen, men det er jo en smagssag.

Jeg hælder så al mandelmelet i KAén og sætter den igang og hælder stille og roligt siruppen i. Har man ikke en KA kan det sagtens æltes i hånden, eller med en håndpisker med dejkroge. Den bliver temmelig klistret og det er okay. Den skal nemlig i en lufttæt boks og i køleskabet og trække. Men man jo gerne prøvesmage inden ;o)

Jeg brugte bl.a. marcipanen til, at lave nogle kokosmakroner med marcipan som jeg så Blomsterberg lavede i et afsnit af hendes nye serie “Kongeriget Kager”. (Den serie kan bestemt anbefales) I hendes opskrifter skulle der også lime i, men det droppede jeg selvom jeg eeelsker lime. Putter iøvrigt også revet limeskal i kammerjunker og det smager rigtig godt. Men makronerne skulle med til “Vin og Ost” så jeg tænkte at jeg ville holde mig til det sikre. Benny prøvesmagte og konstaterede, at det jo ikke kunne være kokosmakroner når der var marcipan i…omend de var noget bedre end de alm. som han nødvendigvis måtte smage for at lave en sammenligning. Så det endte jo godt. De var også gode og specielt når man som jeg er ret pjattet med marcipan.

Jeg lavede lidt om i opskriften fordi jeg ikke syntes dejen var helt stabil nok efter efter Blomsterbergs anvisninger og det var noget meget godt, for de blev helt perfekte. Den originale opskrift er her

Jeg lavede dem med:

1æg
3 æggehvider (man gemmer naturligvis blommerne til at lave den her is)

250 sukker
300 g kokosmel
100 g groftrevet ren rå marcipan

Rør æg, sukker, kokosmel og marcipan til dejen er ensartet.
Dejen har bedst af at trække lidt tid i køleskabet, men det er ikke et must.

Jeg sætter kokosmakronerne af med en iskugle ske, det er super nemt. Man jo sagtens lavede dem trekantede i toppen efterfølgende hvis man vil-  nemmest med våde fingre.

De skal i ovnen på ca. 180 grader i ca. 10 – 15 minutter, til de er let gyldne. Jeg lader dem køle af på bordet i 15- 30 min., inden de kommer i køleskabet. Når de er helt afkølede skal bunden af makronerne naturligvis dyppes i chokolade…og så lige køle af igen. Og så skal de spises 🙂



Jeg havde også en tærte med til vin og ost. Den var med skinke, mozarella tern, små gulerodstern, tomater og asparges og en god håndfuld timian. Den smagte udemærket, men desværre ikke af så meget.

?



Vi var en tur i Metro for at købe kød til at lave pølser, men kom ikke rigtig igang med det. Det må blive næste weekend. Tilgengæld lavede B frikadeller med kartofler, porrer og en kold dressing med wasabi og jalapenos og det er altså bare godt når man ikke lige er til/gider,  den brune sovs og tunge stil.

Fik iøvrigt slagteren til, at skære os to flæskestege og jeg er ret spændt på om det bliver godt i vores lille miniovn. Kødet er ret fint og reelt og uden en masse fedt, så det skal da nok smage som det skal med en gang salt og laurbærblade. De er i fryseren til der kommer en anledning.

Vi har haft super dejligt vejr torsdag – lørdag, men i går søndag blev der åbnet for sluserne og jeg skal love for at det regnede. Lige en sjat mere end normalt. Selv fiskene var ved at drukne. I dag er det gråt, blæsende og lidt kedeligt i vejret. Jeg kan bedst lide når solen er fremme for fuld skrue og heldigvis er regntiden jo også snart ovre. Det glæder jeg mig til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenet er igang igen...Hjemmelavet lakrids is