Status i Bangladesh

De sidste måneder har jeg indimellem nævnt at der var nogle ting som vi ikke kunne pga nogle omstændigheder, men ikke kommet nærmere ind på det. 

Sagen er, at der har været nogle udlændinge som er blevet myrdet. En italiener og en japaner blev indenfor en uge skudt og dræbt og i onsdags da vi rejste blev endnu en italiener skudt, men er så vidt jeg ved overlevet. Sådan noget sker normalt ikke i Dhaka. Slet ikke mod udlændinge. IS har angiveligt taget ansvaret “og der er mere i vente”.
Tidligere på samme dag som den første italiener blev skudt, 5 min fra hvor vi boede, kom der en melding fra nogle efterretningstjenester at man havde opsnappet at noget var på vej. Det Australske cricket landshold skulle have været til Bangladesh i 3 uger og det blev øjeblikkeligt aflyst
Hvert år er der et kæmpe bal for expats/udlændinge og det er årets begivenhed. Efterretningstjenester fra US, UK, NZ og AUS fløj ind og holdt møde med arrangørerne og bad dem aflyse. Det var blevet opsnappet at det var et terrormål. 
Facebook flød over med folks oplevelser, holdninger, historier, og rygter. 
De ting gjorde at der gik højeste beredskab i den og at udlændinge fik besked fra deres ambassader om ikke at måtte gå eller cykle rundt. Alt skulle foregå i bil. Alle arrangementer i klubber blev aflyst, de lukkedde kl 22 istedet for 02, kun medlemmer af klubber måtte komme ind. Der blev placeret 3 bevæbnede militærfolk foran Day Care og vi fik ekstra vagt på vores bygning.  
Så vores i forvejen ringe frihed blev endnu mere indskrænket. Rigtig mange rejste derfra på kort tid, bl.a. dem der var involveret i før omtalte bal. Men det må også have været en voldsom oplevelse at sidde til møde med efterretningstjeneste folk som fortalte at de var et terrormål
Det er stadig situationen, det hele står i stampe og meget er gået i stå. Folk er nervøse og ingen ved rigtig hvad, hvordan og hvornår. Det er virkelig et limbo. De lokale kan ikke hive deres penge hjem og fordi så mange rejste var det også svært at finde job til vores maid.
Så udover at vi skulle rejse uanset, så blev det fremrykket lidt mere pga det her. Det er selvfølglig ikke fedt at B er der endnu, men han er i sikre omgivelser hvor han er og der er ekstra meget beskyttelse og øjne på dem. 
Man kan sige, at det at vi rejste lidt tidligere dels er pga terrortruslen, dels pga vores endnu mere indskrænkede frihed. Det var virkelig en pestilens. Og så var det få uger det drejede sig om at vi tog afsted før. 
Nu nyder vi Danmark, kulde, familien, venner, dagpleje og de gode råvarer 😉 Og så venter vi bare på at far kommer hjem til os snart. Desværre bliver det formegentlig i sne og flyverdragt og ikke strand og badebukser som i sidste uge i Dubai. Men bare at vi er sammen så er alt godt. 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *