Fødselsdag, fod og gulvvalg

Hvad er det egentlig at jeg laver – job og uddannelse?

2 (5)

Hvis jeg kunne, så ville jeg være evighedsstuderende. Men der er ikke så mange penge i det hvis det skal komme an på det.

I august 2005 blev jeg uddannet kontorassistent fra et reklamebureau og var blevet optaget på Markedsføringsøkonom med start en måned efter jeg var færdig. Desværre blev jeg kørt ned af en latterlig PostDanmark bil få dage inden jeg afsluttede min elevtid, og faktisk dagen inden min fødselsdag. Det betød et langt forløb med en ødelagt skulder og nogle operationer. Jeg startede op på uddannelsen, men måtte opgive p.g.a. skulderen. Jeg brugte næsten et år på at få ordnet skulder og prøve at læse, men det fungerede ikke.

Sommeren efter tog jeg på ferie på Jamaica hvor min bror boede og arbejde og efter en uge forlængede jeg mit ophold med 2 måneder. Jeg mødte nemlig ham som i dag er min mand. Jeg tog hjem, opsagde lejlighed og rykkede til Jamaica og arbejde der et års tid inden at vi sammen tog til Danmark igen.

På Jamaica startede jeg også på en AkademiMerkonom og tog et par økonomi fag, men skiftede senere til Ledelse og HR. Den uddannelse færdiggjorde jeg i 2012 i Vietnam. Det var så smart at det foregik via fjernundervisning.

Da vi i 2010 rykkede Vietnam startede jeg på en Kostvejleder uddannelse, også via fjernundervisning fra et akademi i Danmark. Jeg læste sideløbende med mit arbejde og det fungerede fint.

Jeg har en stor interesse for mad og sundhed. Jeg er ikke vokset op med specielt sund mad, omtanke for sundhed og velvære osv. Detgav bagslag i mine teenage år og jeg kæmpede i mange år med overvægt og gør det desvære stadig i perioder. Så det blev en ambition for mig at uddanne og arbejde med det på sigt. Jeg tror på, at vores mad og mikro- og og makronutrienter, betyder langt mere for vores generelle sundhed og ikke mindst sundhedsbillede, end man lige går og tror.  At alt det crap der bliver puttet i forarbejdede fødevarer, og al den medicin og kunstige hormoner som vi fylder os med, har langt større negativ indvirkning end vi selv tror og end industrien mener. Jeg tror at man med korrekt kost og nødvendige tilskud kan afhjælpe en masse og at man bør se på det store billede og ikke bare symptombehandle, men årsagsbehandle. Det er mit mål på sigt, at arbejde selvstændigt med kostvejledning med nogle for mig, særlige interesseområder.

Jeg tog orlov fra studiet da jeg havde barsel og den varede lidt længere end beregnet fordi Christoffer var syg en lang periode med sin allergi og det kostede en del kræfter og krævede meget opmærksomhed. Men nu starter jeg op igen og afslutter til juni 2017.

Men det er jo kun deltids studie og her i Danmark er det ikke helt optimalt at være , hjemmegående, eller kun deltidsstuderende. B og jeg har talt om mulighederne og hvad behovet er for os økonomisk og tidsmæssigt. Da B arbejder i Glostrup så er det mig der står for alt praktisk derhjemme fra kl. 05 om morgenen når han kører og til kl. 17 når han er hjemme. Hente, bringe, handle, gøre rent, lave mad, vaske og og og. Det har jeg det helt fint med, det gør mig ikke noget, vi trækker hvert vores læs. Men vi har også nogle ønsker for vores hverdag og for Christoffer og for at det hele skal hænge sammen, så giver det ikke mening at finde et eller andet job bare for at have et job. Vi rejser jo om et år igen og det der med noget midlertidigt, deltid som også giver en lav løn, det virker lidt ligegyldigt og ikke det værd.

Så…jeg skal til at læse igen. Jeg har søgt ind og er blevet optaget  på Multimediedesign og skal starte til september. Men, for der er et men. Jeg har lidt ombestemt mig og har sendt en ny ansøgning om optagelse på ServiceØkonom istedet. Jeg har alt hvad der skal til og der er også plads. Så det håber jeg. Det er en 2 årig uddannelse og jeg når måske ikke at gøre den helt færdig, men nye kompetencer skal man ikke kimse af. Den indeholde en masse spændende fag, som kran bruges konstruktivt ift min fremtidsdrømme om at blive selvstændig.  Så nu krydser vi fingre og håber. Men uanset hvad, så har jeg jo en plads på multimedie og så kan jeg starte der hvis det falder igennem med den anden. Vi håber

4 (4)

Fru Rosenfeldt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag, fod og gulvvalg