Turen gik til Borneo

Her går det godt

Ja det gør det faktisk. Jeg er ikke så god til at opdatere bloggen, men intet nyt er jo godt nyt. For uanset hvor man er i verden og bor og arbejder, jamen så er hverdagen jo som hverdagen er. Der er job, tøjvask, madlavning og alt det andet dødkedelige. Okay okay, vi har en fantastisk maid til det rigtig sure med rengøring og strygning, men hverdag er nu engang hverdag
Jeg får mere og mere at tage mig til og det er dejligt at der sker lidt til mere. Jeg er også godt igang med slutspurten på mit studie og læser, skriver og følger med på det interaktive studieplanlægning og har skype konferencer med læren.

Bennys arbejde er som det er – han hader Vinh som han arbejder i, projektet skifter mellem at være færdig til tiden, til at være forsinket i årevis, til at bygherren mener at det slut om et par måneder. Vi håber bare at det snart er slut for hans vedkommende deroppe, så han kan komme til Saigon og forsætte på det nye projekt hernede og vi kan være mere sammen. Men det kommer når det kommer.

Sommeren er så småt godt igang her i Saigon og solen kører på højtryk og her er dejligt varmt. I går havde vi regn for første gang i en lidt over en måned, dog kun en halv times tid, men det var heftigt med lyn og torden.
Vores lejlighed og administrationen her er jo et kapitel for sig, som jeg tidligere har omtalt. Vi har haft småting som skulle laves, men det tager 10 brede og 10 lange før der sker noget. Men i onsdags var det store håndværker dag og de kom og fiksede hvad vi havde bedt om. Mere eller mindre. Fliserne i brusekabinen som skulle have været lagt om, fik en ny omgang fuge og det holdt kun et døgns tid. Men om vi lige magter at tage kampen op igen, ved jeg ikke. Vi bor jo kun til leje og vores udlejer virker temmelig ligeglad med det hele. Så det er lidt spild af tid at tage fri for, at sidde og kigge på håndværkere dagen lang og bruge tid og energi på at diskutere med en håbløs administration. For så starte forfra når det er gået i ged.
Vi fik dog nye vinduer som er uden en masse ridser som generer med det genskær der kommer fra byens lys. Så noget godt er der da kommet ud af det og det er jo værd at tage med.

Jeg havde besøg af en tekniker i går som skulle fikse vores internet fordi det er ulideligt langsomt og det er svært at have en stabil skype samtale. Han forsøgte at bilde mig det ene og det andet ind og jo mere han prøvede, jo mere hysterisk blev jeg. Han brugte en time her på ingenting og jeg brugte en time på at blive mere og mere sur over at der intet skete. Han påstod at der kom 3mbit ud, men jeg kan jo lave en hastighedstest og se at der kommer under 1. Jeg viste ham det med 5 forskellige tests og han viste mig med 1 test, som var fra det selskab han arbejder for, som viste over 3. Han mente så, at fordi vi bruger trådløs er det langsommere. Bad han smide kablet i computeren og teste igen. Det blev det så ikke hurtigere af – selv han kunne se det. Så det korte at det lange er, at han synes jeg er en gimpe og jeg synes han er en elendig tekniker som lyver. Det må han så gå til sin chef med. Not my problem. Så nu er den strandet der og jeg fik en mail i dag som bekræftede at de havde været der i går…jaja, men der er jo ikke sket noget  ved det.
Velkommen til Vietnam ;o)

Vi venter stadigvæk på mails fra jer alle sammen med at i kommer på besøg, men synes ikke rigtig der er dukket nogle op endnu. Vi er dog klar over at det er en lang tur og det ikke er den billigste rute, men vi kan bestemt anbefale at holde øje med priserne på Qatar Air og Thai Airways. Der kan man som regel komme afsted til en rimelig pris, ca. 6300 kr. pr. voksen og halv pris for børn ml. 2-12.

Vi havde jo planer om at tage hjem på et eller andet tidspunkt mellem maj og august, men vi er ikke kommet videre med de planer. Det hele står lidt i stampe, mest pga. Bennys arbejde. Vi kan ikke rigtig tage stilling til noget fordi vi ikke ved hvornår han kan blive overført til det andet projekt. Det kan ske til maj, men der kan også gå 6 mdr. Kort sagt, så aner vi ikke hvornår vi kommer hjem på ferie. Desværre. Vi savner jo jer alle sammen derhjemme og der er er nogle runde fødselsdage, fødsler og barnedåb vi gerne vil hjem til. Men man kan jo ikke det hele, desværre.

Der er et par helligdage her i Vietnam omkring 1. maj og dermed med også 5-6 fridage og vi planlægger at tage til Filipinerne i de dage. Benny synes det er på tide at komme ud og tjekke dykkerudstyret, så det må vi jo gøre når nu muligheden er der. Jeg er desværre aldrig blevet den store dykker, men skal da helt klart med ud og klappe et par fisk og hvad der ellers kommer forbi.

Jeg har forsøgt mig at købe tøj et par gange nu, men jeg giver op hver gang. Selvom jeg har smidt en del kg. efterhånden, så er jeg altså en  str. large her i Vietnam og det er ikke europæisk large. De er jo meget lige p og ned her og former er der ikke så meget af. Så det er svært at få tøjet til at passe. Jeg må opsøge nogle skrædder og indlevere hvad jeg har af yndlings nederdele og kjoler og få dem til at lave nogle kopier. Jeg har jo forsøgt mig en enkelt gang og det var en succes. Kjolen blev syet helt ens til mindste detalje og kostede kun 180 kr – for både silke og syning. Så det kan jo kun betale sig at få gjort.  Sko er ikke noget problem at finde – men det ville også være mærkeligt hvis jeg ikke kunne finde sko ;o)  Men vi kunne helt klart godt bruge at H&M; åbnede en butik her. Ikea ville heller ikke gøre noget. Step by step.

Weekenden står på afslapning. Benny bestilte kartofler og sovs i går, jeg lavede så en grydestegt kylling til og det var et hit. I går fandt jeg friske grønne sprøde asparges og med dem og resterne fra igår, så skal vi nok få en god lørdags middag i aften. Måske en flaske vin til. Søndag tager vi ved poolen, lidt frokost ude og hvad det nu ellers bliver til. Der skal også syltes rødbeder, chili agurker og steges frikadeller så Benny har pålæg til hans frokost. Han tager jo rugbrød og pålæg med til Vinh, så han ikke behøver stikke i ris og nudler morgen, middag og aften deroppe.

Iøvrigt var på en lille shoppetur i dag – og igen endte det med sko til Benny, han har snart flere end jeg har, og i den ene forretning vi var forbi spillede de Tue West. Ved ikke lige hvorfor eller hvordan hans musik var endt der. Mystisk

I ønskes alle en rigtig god weekend og jeg skal nok prøve at opdatere lidt oftere…selvom det er alm. dagligdags tin.

Hul i stuen. Fliserne skulle lægges om. Det gav pænt meget støv

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen gik til Borneo