Falafler
Jeg har lavede falafler i går til aftensmad. Det var helt klassisk med pitabrød, forskellige grønsager og noget dressing jeg laver på havre cr. fraiche. Det smager helt fint og er en værdig erstatning for den alm. Især íft de sojaløsninger der er.
Det er helt vildt nemt at lave falafler og man kan også gøre det endnu nemmere end jeg gjorde. Jeg satte en masse kikærter i blød og brugte dem. Men man kan også bruge fra en dåse. De skal blot skylles nogle gange.
200 gr tørrede kikærter/400 gr udblødte
En håndfuld persille
1 fed hvidløg
2 æg
1 tsk salt
2 tsk koriander
2 tsk spidskommen
1/2 tsk tørret chili
1 spsk rasp
1 spsk citronsaft
1/2 l olie til at stege i
Bruger du tørrede kikærter, skal de stå i blød i 12 timer, vandet hældes fra. De skal ikke koges efterfølgende. Bruger du fra dåse skal du blot dræne dem og skylle dem.
Put alle ingredienser (minus olie) i en food processor og kør det til en ensartet fars.
Varm olien op i en pande. Form farsen med en spiseske til fine runde falafler. De skal have ca 2 min. på hver side. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at suge overskudsolie.
Voila
Fru Rosenfeldt
Ingen kommentarer endnu