Australien part 2

En bid af hverdagen

Ja for hverdagen er her jo endnu 🙂

Sidste uge havde jeg en rigtig sjov formiddag som laeremester paa et bageri. Og jeg skulle ovenikoebet laere fra mig til bagermesteren. I vores danskerforening skulle vi holde jo fastelavn og der skulle da fastelavnsboller til. Jeg havde overvejet at bage dem selv, men da vi skulle bruge 100 maatte jeg melde pas. Saa jeg sendte en opskrift og billedvejledning til et tysk bageri vi har her og bad om pris. De ville lave en test og give mig og saa kunne jeg melde tilbage. Well, saa langt naaede vi ikke for dagen efter ringede den tyskebagemester og anede ikke hvad det var jeg ville have. Om cremen skulle indeni, eller ovenpaa. Tja, kig paa billederne. Arhh… saa gik lyset op for ham. Vi talte lidt frem og tilbage og han fortalte at deres bageri ligger ude i Binh Duong og det omraade kender jeg lidt til for der arbejder Benny jo. Saa inviterede han mig straks derud den foelgende morgen for at vise hvordan man laver rigtige fastelavnsboller.

Well, i min verden er rigtige fastelavnsboller en vandbakkelsesbolle delt i to og med creme og floedeskum i mellem. Men flere laver dem af en bolle af gaerdej og med creme i midten og glasur paa toppen. Det blev de sidste vi lavede.

Jeg havde opskriften med og han gik i gang. Foerst skulle cremen koges og det tog ham ca. 5 at lave den og braende den paa. Flot. Saa lavede han en snyde creme af pulver, det var jo bare til test. yes yes. Vi lavede en gaerdej efter hans egen opskrift. Jeg lurede og kiggede og holdt oeje med hele bageriet og syntes naturligvis at det var sjovt at se det hele. Men der gik ogsaa meget tid med at vente paa dejen til haevning og bagning osv. Jeg fik sludret lidt med Helmut, bagermesteren, som viste sig at have arbejdet i Viborg OG paa Jamaica. Ret pudsigt. Han har nu vaeret her i Vietnam i 2,5 aar og er ved at vaere maet af landet og flytter snart til Kina for at arbejde.

Naa, dejen var done og der blev naturligvis brugt en maskine til at rulle dejen ud – note til B om at saadan en kan jeg ikke leve uden- og vi fik fyldt creme paa firkanterne og lukket dem til. Ind i ovnen, bage, ud af ovnen….og…well, de var udemaerkede. Ikke fantastiske, men ikke daarlige. Lidt kedelig dej som var noget tynd og klaeg og en kedelig creme. Men, konceptet var rigtigt og saa ville Helmut selbv rette til i opskriften til dem vi skulle have til fastelavn.

I gaar var alle danskere i Saigon inviteret til fastelavn, slaa katten af toenden og fastelavnsboller. Det var en rigtig vellykket dag, masser af udklaedte boern og masser af boller- som var helt helt perfekte. Store, luftige, friske og masser af rigtig kogt creme. Saa det var super. Har desvaerre ingen billeder derfra endnu, men de kommer.

Jeg er jo faerdig med mit studie og skal have fundet ud af hvad jeg skal bruge tiden paa. Jeg er saa smaat igang med at faa gang i mine cooking og baking class og har i den kommende tid 2 hold damer der kommer og skal laere at bage lidt forkselligt. Vietnamesere er ret vilde med broed og kager, men ikke ret gode til at lave det. Saa det er jo oplagt. Glaeder mig meget til det. Jeg skal laere at vaere mere fremme i skoene og fortaelle vidt og bredt om mine cooking-baking classes, saa det kan komme igang.

Udover det ser vi paa nogle muligheder med evt. at faa et job i samme firma som B, paa time basis naar behovet er der og saa overvejer jeg ogaa noget mere uddannelse. Jamen hvad skal hun med alt det uddannelse naar hun ikke arbejder?? Godt spoergsmaal, men jeg elsker jo at studere og jeg har da nogle ideer om hvad jeg gerne vil i fremtiden og interesserer mig for. Jeg har jo indset at det nok ikke er i Vietnam at jeg skal goere den store karriere, men saa maa jeg jo i stedet se paa hvad jeg har lyst til, hvad der interesserer mig og jeg ser en fremtid i. For vi skal ikke vaere her for altid og jeg skal da igang med noget arbejde inden for en overskuelig fremtid. Jeg er meget glad for at vaere saa priviligeret at jeg kan goere det paa den her maade. Det skal der ikke vaere tvivl om. Benny er en stor stoette i alt hvad jeg goer og har naturligvis sin mening om det og vi er da heldigvis enige om slagets gang. Jeg maa se hvad tiden bringer.

Jeg er kommet godt igang med min traening igen, udover en sene og muskel i den ene laar som jeg lige forstrakte forleden og som goer temmelig ondt, men det skal naturligvis bare traenes vaek og have en smule hjaelp fra “vores” fantastiske kiropraktor og akupunktoer her. Bs kollega Morten, er kommet til Vietnam for at vaere paa projektet i Vinh, saa B  har rejst lidt frem og tilbage og i naeste weekend kommer Morten hertil. Vi har en tur til Bangkok 8-11 marts i udsigt og jeg glaeder mig meget. Bliver dejligt at se Camilla igen og toesehygge.

Af og til kan jeg godt maerke at veninder og familie er langt vaek. Jeg synes lige vi laerer folk at kende her og saa rejser de igen. Men det er jo en del af det her liv. Der er saa mange andre positive ting ved det, saa det skal vi (jeg) huske paa naar det indimellem kan foeles lidt ensomt og alle er langt langt vaek. Jeg saetter stor pris paa skype og jer som saetter tid af til det ind i mellem i jeres travle hverdag.


Rigtig god mandag til jer alle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Australien part 2