Tiden går jo stærkt

Det stopper aldrig

Der er hele tiden ting vi synes der skal gøre ved huset, ting vi vil prøve i køkkenet og rejsemål som skal udforskes. De to første er lidt nemmere at fikse nu og her, end det sidste.

Køkkenhaven – Det første projekt døde. En kombination af for meget sol, varme og dumme fugle.

Vi har fundet et nyt sted at stille op og har nu plantet rosmarin, persille, oregano, mynte, merian, tomater og rød snack peber. Jeg har syet nogle net vi har sat omkring potterne for at holde div. dyr væk.

Det vokser helt vildt hurtigt, så nu håber vi bare at det holder og kan overleve varmen. Det er væk fra solen og regn…vi krydser fingre. Jeg talte med Birgit i dag om vores små tomat stiklinger som er blevet omkring 7 cm på en uge, så de skal plantes ud nu og have en lille pind. Så det fikser jeg i morgen tidlig.



Vi fik en rabarber med fra Niels og Birgit og den er kommet i en potte og ligesom alt det andet, ja så er den jo også vokset med lynets hast. Første stok er på 1½ uge 10 cm.

Vi har manglet noget grønt indendørs og i weekenden tog vi så forbi et par gartnere. Vi købte 3 store hvide fredsliljer (tror jeg de hedder)og har stillet i stueetagen. Det ser godt ud og er rart med noget grønt.

10 orkideer i temmelig store størrelser blev det også til. De hænger dem op her, men vi vil have dem stående. Det er lidt af et projekt, for ja…de er altså ret store. De største er ca. 130 cm. Det havde vi ikke lige tænkt så meget over da vi købte dem. Så nu skal jeg lige havde fikset det på en eller anden måde med nogle krukker af en art.







I køkken afdelingen har vi endelig fået gang i projektet med at lave hjemmelavede pølser. Vi havde købt 2 kg kød og første forsøg skulle være medister i 3 udgaver. Almindelig, med chili og med hvidløg/basilikum.  Vi lavede en grund fars og tilsatte så det forskellige. Vi skulle lige have tag på det og finde ud af rytmen og hvordan det forskellige skulle gøres. Men da det kom i orden, så gik det ret nemt og var ikke så besværligt som vi havde frygtet. Men altså, det er ikke lige noget man laver inden man får gæster for. En stor portion og så i fryseren. Det er nok sådan det skal gøres.






Vi er også BEGGE TO, begyndt på et italiensk madlavningskursus. Det er en italiensk kok som er bosiddende her, som laver det. Første gang var i lørdags og så er det ellers hver lørdag i 6 uger..eller mere hvis man har lyst. Det er rigtig hyggeligt og det var super lækkert det vi lavede. Fik desværre ikke taget billeder, men vi lavede nogle kæmpe tortellini med spinat og hjl. ricotta og en valnødde pesto til. Vi lavede hver vores portion og fik en lille smagsprøve på kurset og fik så resten med hjem, så der var til aftensmaden.  Det smagte rigtig godt og vi glæder os til alt det andet vi ellers skal lære. Men indrømmet, det er temmelig meget mere hårdt at lave pastaen i hånden end på vores KA 😉


Mht. rejser, så vil vi jo gerne se hele verden, men det er jo ikke sådan bare lige til, som ovenstående. Vi kigger allerede nu på hvad vi skal til Tet/kinesisk nytår, fordi det ikke er til at være her i byen. Vi har set på både Australien, Dubai (savner at besøge Bastian og Louise) og Filipinerne (dykke, dykke, dykke). Men alle flybiletter til den tid er temmelig dyre – det svarer til at tage på ferie i julen eller industriferien, så det koster 200% mere end ellers. Men noget skal vi nok finde på. Vi håber stadig på, at vi får besøg i julen og bliver så nok her i de dage. Vi må se hvad tiden bringer:)

Udover det, ja så regner det altså stadig. Der har været et par dage med sol og varme, men ellers har det faktisk været køligt og meget fugtigt det sidste stykke tid. Det regner non-stop og det er jo vanvittige mængder der kommer. De skubrud der har været i Dk, er jo hvad er kommer af vand her, bare flere gange dagligt. Det betyder også at problemerne med Bennys pendlen er på vej og det bliver et problem at lande og lette i Vinh. Det betyder forsinkelser og aflysninger. Men det ser ud til at der snart er nyt på den front og det bliver lidt lettere fremover. Mere om det senere på ugen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tiden går jo stærkt