Der bor en bager i Barbiehuset.

Den første gang

Der er en første gang for alting og i går var det første gang vi lavede bearnaise. Resultatet var uovertruffent og ligesom en hjemmelavet bearnaise skal smage og langt fra de færdigkøbte udgaver – både pap, plastik, pose og hvad der eller er.


Det var sådan set også tememlig nemt, men en lille smule hårdt for armen at piske, piske og piske.


Vi skulle have hjemmelavede burgere med kartofler og jeg tænkte, at nu skulle det være. Frisk estragon til bearnaisen kunne vi ikke få, men tørret var ligeså godt. Bevares, der er da noget arbejde i en bearnaise, men så er det heller ikke værre synes jeg/vi. Der skal piskes en del og man må ikke stoppe, men resultatet er bare super godt. Man skal føle sig lidt frem og jeg var ved at opgive til sidst fordi den blev meget tynd, men der skal bare piskes løs og så rammer den rette konsistens. Det endte perfekt, lidt for tyk til hvad jeg kan lide, men smagen var som den skulle være. Det er ikke sidste gang. Der er naturligvis billede dokumentation også :o)




4 æggeblommer piskes i ca 10 min til en tyk masse



 3 spsk hvidvinsddike, 3 spsk vand, 1 skalotteløg og 3 tsk estragon



Riiiigeligt smør – 150 gram





Der piskes til armen kramper, men man må IKKE stoppe og det skal naturligvis piske i lidt efter lidt, saa det tager  5-6 min.


Taet paa faerdig



Den blev liiiige tyk nok

Jeg har syet lidt i dag, Benny har været ude og øve lidt golf  – han så sur ud da han kom hjem, så det gik vist ikke så godt. Jeg skal over og træne om lidt med min fantastiske personlige træner Ly. Sovsen fra i går skal brændes af lårene. Aftenen står på Mexikansk, sofaen og en god film.


Ønsker jer alle en dejlig søndag.

3 kommentarer

  • Uhmm, jeg ELSKER hjemmelavet bearnaise 😀

    Mange hilsner
    Birthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det maa man nemlig. Tak for tip. Den var temmelig lind da det sidste smoer kom i og helt aerligt, saa gik jeg i panik og blev temmelig sur. Men gav det en chance og piskede videre og saa blev den tyk….lidt for tyk ;)Nu har vi proevet og faaet lidt foeling med det og det er super.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har god erfaring med at tilsætte lidt vand (bare lunkent/halvkoldt) når bernaisen er færdig – jeg kan nemlig heller ikke lide den for tyk. Det er jo ikke helt efter bogen – men er det ikke sådan at man godt må eksperimentere lidt med maden, så den får sit eget udtryk? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der bor en bager i Barbiehuset.