Politisk uro

Terror i Danmark

Tv2News kørte hele søndagen herhjemme og vi fulgte med i hvad der skete i vores hjemland. Ganske forfærdeligt og modbydeligt. Det er svært at sige så meget andet.

Et sølle menneske som var kommet på afveje og uden respekt for andre mennesker, deres liv, deres tro og deres ret til at mene og sige hvad de vil. Man kan ikke andet en fordømme den slags handlinger som han udførte.

Jeg har selvfølgelig fulgt med på diverse medier i hvad der forsat sker, hvem der siger hvad og her til morgen så vi nyheder med billeder fra det store optog i København i går  og Helle Thorning Schmidts tale. Smukt at Danmark kan samles på den måde, men en sørgelig årsag herfor. 

Jeg har lige set et klip på ekstrabladet hvor en gruppe unge mænd beder en bøn for manden på det sted hvor han blev skudt. Det rørte mig dybt og var samtidig enormt foruroligende. For selvsagt var han jo nogens barn, bror og ven. Det må være forfærdeligt at være hans nærmeste og have stor kærlighed til et menneske som gør den slags. 

Samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke om nogle af disse mennesker sympatiserer med ham og hans handlinger. Tilsyneladende mener mindst en at der vores egen skyld at det skete. http://ekstrabladet.dk/nyheder/terror/ven-af-omar-de-er-selv-ude-om-det-det-var-selvforskyldt/5445654

Det kan aldrig være vores egen skyld, aldrig nogensinde.

Samtidig skal der ikke være tvivl om at jeg personligt mener at ytre sig med ytringsfrihedskortet i hånden og med det som grund for at man kan håne andre mennesker, hvad end det er dem personligt eller noget/nogen som står dem, såsom religion, synes jeg er himmelråbende tåbeligt. Man skal opføre sig ordentligt og være ordenlig mod andre mennesker og ikke provokere for provokationens skyld. Men ikke desto mindre skal vi værne om vores frihed i vesten til at gøre hvad vi vil og sige hvad vi vil. Manglen på friheden til netop det ville modsat set være tragisk.

Vi lever i en mangfoldig verden i dag og på kryds og tværs af lande, kulturer og religioner. Det er svært at sætte sig ind i hvordan andre lever, når det er så langt fra ens egen måde. Men man har et ansvar for at forsøge at tilpasse sig godt som muligt og efterleve de normer der nu engang er hvor man vælger at bosætte sig, eller bare tage på ferie for den sags skyld. 

Jeg synes det er vanvittigt skræmmende det der foregår for tiden, ikke bare i Danmark med i hele verden  og jeg synes ISIS noget at det mest modbydelige der er er tilstede i vores verden lige nu. 

Hvor vi bor lige nu i Bangladesh er der ikke frihed til ret meget. Her er ballade hver eneste dag, folk der protesterer, kaster molotov cocktails  på gaderne, brænder busser af og slå folk ihjel eller gør dem svært skadede. Fordi den ene politiker er mere dum end den anden og den ene vil have mere ret end den anden. Det er så håbløst og absurd den situation vi lever i lige for tiden. 

Vores chauffør har for nyligt sagt til mig at inden for 30 år, så vil Bangladesh være som Europa. En mand som ikke vil lade sin egen kone tage alene på salon for at få ordet øjenbryn. Der er vist lang lang vej igen. 

Jeg håber at i har det godt derhjemme alle sammen og at ingen lader sig skræmme. Det er idioter alle vegne, men hvis vi først bliver bange, så vinder de. 
Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Politisk uro