Valg 2015 og min seje veninde

Når vi cykler

Som jeg har sagt før så ELSKER jeg at vi har fået vores triobike. Det er en kæmpe frihed at vi nemt og sikkert kan bevæge os rundt på de få områder der nu engang er for os at komme rundt på her i Dhaka. 

Hver morgen og eftermiddag kører Christoffer og jeg afsted til daycare og det tager 8 min hver vej og går som regel rimelig let. Den ene del af vejen kaldes rickshaw road fordi det er en lille omvej for undgå en større hovedvej og der kører vanvittigt mange rickshaws. Vejen var indtil i weekenden virkelig smadret med rigtig mange huller, men søndag fik jeg en positiv overraskelse da der var blevet jævnet ud over alt. Det holdt desværre kun i 2 dage og der kommer huller her og der igen. Rickshaws er det primære transportmiddel her omend her er virkelig mange biler efterhånden også. Men altså, de der rickshaws er altså virkelig langsomme. De er tunge, uden gear og der sidder 1-5 passagerer som skal fragtes rundt. 

Så når jeg kommer “susende” på min cykel så er det om at bruge ringeklokken og få folk til at holde til siden. Men det sker ikke så tit…altså at de gør som jeg synes. Ligesom at det med at gøre tegn til at man stopper eller skal til høje eller venstre ikke eksisterer. Man kører bare ud til midten af vejen og drejer så derfra. Man holder heller ikke rigtigt tilbage for hinanden, det er bare fremad og håbe på at det går godt. Jeg har vænnet mig til det, men jeg bliver stadig vanvittig irriteret dagligt over at det er så kaotisk og ikke mindst farligt hvis man ikke navigerer som dem i trafikken. 

Men, det det mest irriterende er helt klart den evindelige dytten og ringen. Jeg bliver vanvittigt. Biler og cykler gør opmærksom på sig selv ved at bruge horn og klokke. Hold nu op hvor er det belastende. Jeg gør mit for at ignorere, men det ligger jo bare dybt i en hvordan man er vant til at opfatte den slags. Og selvfølgelig bruger jeg selv klokken nu når jeg skal forbi nogle, skik følge eller land fly. Men irriterende, det er det. 

Gode huller i vejen

lokal morgenmads pitstop


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valg 2015 og min seje veninde