Angst efter indbrud

Mmmmm….jordbærtærte

For nylig var der en der lagde et billede af en jordbærtærte op på facebook…suk. Jeg elsker at bage kage, men er altså ikke den store kagespiser selv. Jeg vil hellere have lakrids 😉  Men jordbærtærte er godt, i små mængder, men det er godt.

Så da vi skulle have gæster tænkte jeg at der skulle jordbærtærte til som dessert. I en lidt bedre udgave end bagerens…eller de bagere jeg har spist jordbærtærter fra i hvert fald.

Jeg hev alle bage, kage og dessertbøger ned ad hylden og begyndte at stykke sammen.

Det blev til en simpel tærte bund, fed mazarinbund – lidt for meget til min smag, nougat i stedet for mørk chokolade, tyndt lag flødeskum i stedet for vaniljecreme, friske jordbær og hakkede pistacier.

og altså…jeg glemte at tage billede af det færdige resultat…sådan kan det gå. Men en jordbærtærte ligner jo en jordbær tærte.

Jeg mangler også et ordenligt kagefad. Jeg har en del som er arvet fra min farmor, men de er ikke helt flade. Dem jeg har som er flade er ikke store nok til f.eks. tærte. Det må jeg se om jeg kan finde en dag.

Her lige opskriften for dem som har lyst.

Tærtebund/mørdej – til to tærter, gem halvdelen i fryseren til en anden god gang.
300 gr. hvedemel
150 stuetemp. smør
100 gr. flormelis
1 stort æg

Skal ikke æltes som sådan, men kun lige samles så man får en ensartet dej. Læg på køl en times tid inden den rulles ud.

Mazarinmasse som sagt synes jeg at det var liiiige rigeligt nok til en tærte, men det kan jo gemmes på frys.
300 gr marcipan– stuetemp
200 gr. sukker
130 gr smør – stuetemp
4 store æg

Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen og så til sidst et æg ad gangen. Kan bruges med det samme.

Fordel tærtedejen-halv portion af opskriften, i en tærtebund og top den op med mazarinmassen. Bag på 180 grader ca. 20-25 minutter – til den er gylden.

Tag bunden ud og køl HELT af.

Smelt 75 gram nougat over et vandbad og pensl på tærten. Sæt på køl til den er helt størknet.

Inden servering
Pisk fløde til skum. Jeg valgte helt uden sukker eller andet fordi jeg syntes det var sødt nok det hele i forvejen. En anden laver jeg med cr. fraiche for lidt mere syrlighed
Halver jordbær og dæk tærten med dem.

Hak pistacier og drys over. Server…gerne med en god rom siger B 😉

min bund knækkede/sprækkede lidt for mig fordi jeg ikke havde et fladt fad. æv bæv

 

Med nougat
 
?

Og ja, så var der ikke flere billeder af den, for det glemte vi alt om da vi spiste den 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Angst efter indbrud