Hjemme igen

Lidt om min business – og fremtiden

Det er fredag aften og jeg sidder og venter på at ovnen er færdig med at bage min kage. B er til balut. Køkkent ligner en slagmark hvor mel, sukker og æg slås. Men det er nu bare mig som er igang.

I morgen kommer 10 piger til cupcake event. En af pigerne har fødselsdag og det skal fejres med et arrangement her. Det er jeg jo glad for.

I går hentede moderen cupcakes som skulle deles ud i klassen. Udover cupcakes, farver og pynt, så ville de også gerne have cakepops i. Det gav nogle tekniske vanskeligheder da cupcakes ikke vejer meget og en popcake i princippet er en romkugle med chokolade på en pind. Balancen i kagen ryger nemt. Det gjorde den også for mig da jeg var færdig med pynt osv og et par kager fik stød i frostingen. Men sådan er det, det er der jo ikke noget gøre ved. Det blev fint alligevel, men ingen tvivl om at min indre perfektionist irriterer sig.

De er pyntet som bestilt og bestemt af fødselaren på 9 år 🙂



Nå, men levering i går, party i morgen og sørme om jeg ikke også har kursus på søndag.

En sød mand skrev på vegne af sin kæreste at hun gerne ville lære at bage. At bage er jo et vidt begreb og vi mailede lidt frem og tilbage og sådan helt reelt ville hun faktisk gerne lære at lave kager i lag med noget mousse i mellem, et låg af fondat og pynt. Problemet var at ingen her i Saigon, eller Vietnam for den sags skyld ubyder det, så hans plan var at hun til at starte med skulle lære at bage (!!!) og dernæst ville han finde et kursus til hende her i en af de andre storbyer i Asien. Men no need for pokker da. Det har jeg jo erfaring med. Perfect match. Så de kommer begge på søndag i 3-4 timer, bager, rører og ruller og pynter. Det glæder jeg mig til. Planen er at de/hun, gerne vil lære mere og mere af det. Det er super.

Det har jo givet mig blod på tanden, for er der ikke andre der laver det, jamen så er er der jo plads til mig må man sige. Moderen til førnævnte fødselar spurgte faktisk også på det. Så jo jo…der er bare om at komme igang. Jeg skal til at starte med have søde Elisabeth til at kreere nogle mere målrettede business kort og flyers til formålet. Hun hjalp mig med de andre jeg allerede har, men de henvender sig mest til børne delen. Nu udvider vi dælme biksen.

Ydermere, så er jeg så heldig at jeg i næste uge starter mit første “cooking class for kids” hold op. De er ikke så gamle, 5-7 år, men man skal jo starte et sted, så jeg sagde naturligvis ja. Det bliver sjovt at komme igang med. Jeg har lavet en verdens menu således at vi laver mad fra hhv, Afrika, Italien, Grækenland, Mexico, USA og Mellemøsten. 6 kurser på 6 lørdage. Jep – lørdage. Ikke min favorit dag at bruge på det. Men sådan er det. Man skal jo starte et sted. Skal nok tage en masse billeder og lægger herud så i kan se.

Jeg har en del andre som er interesserede i forskellige ting og kurser, så der er hele tiden noget at se til og følge op på. Det er godt.

Ifb. med at jeg stod og lavede pynt til gårsdagens cupcake levering gik det op for mig hvor glad jeg var. Altså jeg er som regel altid glad, men sådan med det jeg lige i det øjeblik stod og lavede. Jeg nød virkelig det jeg var igang med. Jeg blev glad over at tænke på, at det var ved at udvikle sig til det jeg i sin tid håbede på med cooking og baking class og cupcake events. At jeg faktisk har folk som vil have mig til at lære dem min passion. Det gjorde mig så glad at mærke. Om aftenen talte jeg med B om det og fortalte ham hvor taknemmelig jeg er for at have den her mulighed og at han støtter mig 110%. For det gør han. Han er uvuderlig i den her forbindelse. Jeg er virkelig taknemmelig for at have den her mulighed. At beskæftige mig med noget som jeg brænder for og nyder at lave. Jeg føler at jeg har fået en helt særlig ro i mit hoved omkring fremtid og karriere og en virkelig stor tilfredshed. Det er jo nogle helt andre vilkår jeg er på lige nu. Var vi i Dk så arbejde jeg sikkert stadig på kontor og var tilfreds med det og tænkte slet ikke i de her baner. Men nu er muligheden her og jeg har grebet den  og igen – jeg glad. Rigtig rigtig glad. Men så igen – hvem bliver ikke glad af mad og kage 😉

I tillæg til det, så er jeg så små startet på en uddannelse – jep, endnu een. Evighedsstuderende er jeg vist. B og jeg har talt meget om det og i lang tid og nu er jeg sprunget ud i det. Det er noget jeg har tænkt på i årevis og nu er det endelig blevet til noget og det er nu det giver mening at gøre. Det føles lidt som om det hele går op i en større enhed, på en rigtig rigtig god måde. Jeg er begyndt at læse kost og ernæring. Jeg har ikke rigtig fortalt nogle om det endnu, men jeg har skullet mærke lidt efter selv og sikre at det er det rigtige og at det som virkelig giver mening. Men det er det. Al den glæde jeg har fundet med det her og den kombination med studiet, jamen det hænger sammen. Jeg har talt med nogle forskellige om det her Saigon og sagt det i nogle bisætninger for at se folks reaktioner og det har udelukkende været postiv respons jeg har fået. Alle her har været meget støttende og synes mine ideer med kurser og studie er gode. Så nu tør jeg også sige det til alle jer andre 🙂

Studiet er via et kostakademi Dk og forgår for mit vedkommende på nettet.  Det tager ca. 20 mdr. og lige nu er jeg igang med 3 bøger som et forkursus i fysiologi og sygdomslære. Det hele hænger jo sammen. Nu kan jeg også huske at jeg hadede fysik og kemi i skolen hehe… men det er ret spændende og jeg glæder mig til endelig opstart her til august.

Når alt det gode er sagt, så er der også en anden faktor. Jeg har en skulder som ikke fungerer og aldrig kommer til det. Det er ikke rigtig noget jeg taler så meget om, der er ikke så meget at sige jo. Det gør ondt, bliver aldrig bedre og det er noget værre lo… Men sådan er det. Jeg har jo efterhånden lært at arbejde med den, ved hvad jeg kan og ikke kan. Nogle gange glemmer jeg det og det koster. Forleden formiddag lavede jeg en omgang fondant og æltede det med hænderne. Om aftenen betalte jeg for det og måtte opgive min træning dagen efter og havde ondt i et par dage. På vores ferie i Australien mistede vi et par gode dage fordi jeg havde så ondt at det virkelig trak tårer. Jeg kommer aldrig til at kunne arbejde fuldtid indenfor det jeg er uddannet til. Der er ikke noget at gøre ved det og det har jeg forlængst indset. Så hele denne ændring i mit liv og det at jeg har fundet noget at lave som gør mig glad det er jo kun dejligt og jeg kan arbejde med det hjemmefra og i det omfang jeg magter.

Nå, ovnen bipper og kagen er done. Udover at de i morgen kommer og laver cupcakes i morgen, så har fødselaren også bestilt en kæmpe cupcake som skal dekoereres med turkis frosting, blomster og sommerfugle. Så alt imens at B rafler, så hygger jeg i køkkenet og laver små sommerfugle.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme igen