Køkkenet er igang igen…Hjemmelavet lakrids is

Lakrids er godt. Meget lakrids er meget godt. Og lakrids kan jo strengt taget bruges til alt.


Så da vi var i Dk. købte vi et par pakker lakrids pulver. I går blev det så taget i brug og vi fik lavet en god og meget syndig lakrids is. Super nemt og hamrende godt.


7 æggeblommer – må ikke komme lige fra køleskabet.
125 gr. flormelis.
4 dl. fløde
1 dl. letmælk
1 stang vanilje/ 1 tsk. essens
1,5 spsk lakrids pulver


Fløden blev sammen med den flækkede vaniljestang varmet op til lige knap koge punket. Aldrig mere.
Æggeblommer og flormelis piskes sammen til en luftig æggesnap.
Lakridspulver sigtes i æggesnapsen og piskes godt sammen.
Fløden hældes i lakridssnapsen.








Det skal så på køl til det er….koldt.


Derefter kan man jo så gøre en af to ting. Enten hælder man det på sin ismaskine i 10-20 min..Det kan så spises som softice, eller komme det i fryseren i en tæt beholder. Vi har naturligvis en ismaskine til vores KA. Men andre knap så heldige kan hælde det i en beholder/form og huske at røre i det hver time de første 3 timer og så ellers lade det fryse. Men altså….en ismaskine er jo KLART at foretrække ;o)








MMmmmmmm….



I dag skulle vi have frokostbesøg, men en klodset golfulykke gjorde at det blev aflyst. Så B og jeg måtte desværre selv spise burgere. Sikke en skam…eller ;o) Forsøgte mig med en chili mayo til timian kartoflerne og det var bestemt et hit.







Vi har også ordnet de tarme vi fik med fra slagtern i Dk. Vi har jo købt et pølsehorn til vores KA, så vi vil rode lidt med det projekt i nærmeste fremtid. Det var lidt besværligt at skille at de ca. 80 meter tarm ad. Men heldigvis er vi jo begge meget tålmodige mennesker (!!!) og det gik og vi fik det delt ud på små poser. Ser frem til at prøve det af.



Det lugtede en smule må jeg indrømme



Jeg havde planer om at lave franske macaroons af alle æggehviderne som var til overs fra isen, men kom ikke så langt med det og lavede i stedet kokosmakroner. Dog brugte jeg kun halvdelen, så i næste uge vil jeg prøve. Har forsøgt før, men det faldt ikke så heldigt ud.


Vi har sat rabarer roden i potte og vi venter vi så på at vi kan lave is af det også :o)



Voks NU!!!






Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg