Første babyting er i hus

Igang igen i køkkenet

Det er så som så med inspiration til ret meget for tiden, desværre. Lysten til at lave en masse i køkkenet er ret indskrænket, hvilket nok primært hænger sammen med at jeg, utroligt nok, ikke har den store appetit. Faktisk har jeg siden jeg blev gravid, ikke rigtigt haft lyst til mad og slet ikke at lave det selv. Jeg ikke dårlig eller har kvalme eller noget, overhovedet ikke. Den er der bare ikke rigtig og der siger mig ikke noget at lave eller spise mad. Bliver klokken 18 og der er ikke er lavet noget, så gider jeg slet ikke. Vi spiser mange sandwiches for tiden 😉

Men forleden blev det da til noget. Jeg fik kogt rødkål og syltet rødbeder. Og sørme om jeg ikke også er gået igang i med egen produktion af yoghurt. Det har været ret så svært at finde yoghurt naturel her og så har jeg jo tænkt at jeg kunne lave min egen. Men for at lave yoghurt, skal man have yoghurt. Mine alternativer i processen var cr. fraiche eller kvark. Jeg fik noget kvarkpulver af en af Bennys kollegaers kone som netop er rejst tilbage til Tyskland efter 3 år. Jeg ville faktisk tage chancen med det, men så da jeg var i supermarkedet opdager jeg for første gang yoghurt naturel. Små portionspakker fra Tyskland. Der var kun 4 så dem hapsede jeg, sammen med noget sødmælk.

Jeg varmede 2 liter sødmælk op, kølede det ned til ca. 40 grader, hældte yoghurt i og så skulle den stå på terrassen godt pakket ind i min. 12 timer. Den skal jo være i 40 grader sådan en for at blive optimal. Skæbnen ville naturligvis at det blev et kæmpe uvejr om nat og noget køligt. Så de der 12 timer den skulle stå blev forlænget til 24. Smagen er i top, men desværre blev den grynet, sandsynligvis pga. temperaturen som svigtede. Men jeg prøver da bare igen i dag 🙂

Jeg har aldrig været den store brødspiser og slet ikke brødbager. Men når man ingen appetit har, så er det altså nemt at fikse en skive brød med et eller andet på. Så jeg er gået i gang med at prøve mig frem. Indtil videre er der mest held med noget groft formbrød. Bager jo så meget at det kan fryses ned også, så det skal være et brød der også er godt efter optøning.  Det største minus er at man ikke rigtig kan få kerner her og heller ikke andet mel end hvidt og knap så hvidt. Men nu tager vi til Vietnam i næste uge og så køber jeg i hvert fald nogle med derfra og måske lidt speciel mel til at spæde op med.

Jeg har også fået et kg. rugmel fra samme som gav mig kvarkpulver. Så i dag står den på at bage rugbrød 🙂

Spis brød til (flotte fliser vi har i køkkenet ikke?)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første babyting er i hus