Ude af form

Gid fanden havde den allergi

Vi er en anelse trætte af allergi herhjemme. En ting er at der er dukket lidt flere op her på det sidste, noget andet er at det forsætter og at vores lille dreng er hårdt ramt for tiden.

Da vi var i USA var det svært hele tiden at holde styr på al mad og når vi bad om mad uden mælkeprodukter blev vi bl.a, spurgt om, “med eller uden ost”, “frugtyoughurt til dessert”, “er æg et mælkeprodukt?”. Op ad bakke ikk?

Nå, men uanset det, så, fandt vi på ferien frem til nogle nye ting som han reagerede på. Nemlig havre og jordbær. Jordbær er hvad det er, men havre er ret træls da havregryn jo er verdens nemmeste morgenmad….og frokost, mellemad og aftensmad når det hele sejler.

Der er to slags reaktioner indenfor fpies. Den ene er akut og giver voldsom opkast et par timer efter indtagelse og ofte efterfulgt af diarré. Sådan er det med jordbær og banan for Christoffer. Den anden kaldes kronisk og kan komme 6-24 timer efter indtagelse og giver mildt sagt dårlig mave og en masse smerter, opkast og dehydrering. Sådan har han det med mælk, ris og havre.

Fordi at han fik mad i USA som vi ikke altid havde 100% styr på indholdet af, men havde formodning om var okay og det først var de sidste dage på ferien at han blev syg, så var vi lidt i tvivl om hvad reaktionen var på. Så i sidste uge testede vi havregryn 2 gange over 4 dage. Han blev virkelig syg, havde det rigtig skidt og kunne slet ikke rumme at være i sin krop. Heldigvis blev det bedre efter nogle dage.

Desværre blev det kort efter overtaget af noget andet og formegentlig nyt, som han reagerer på. Denne gang en rigtig kraftig reaktion med mange maveproblemer, svær diarré, dehydrering- som han heldigvis selv mærker til og drikker vand som var det sidste gang han nogensinde ville få væske. Feber har han også fået denne gang, det er ikke sket før.

Hvad så nu? Tja, vi kan ikke se os ud af det og lige nu er løsningen at vi går til basis mad og vi kører Nord Koreansk overvågning og struktur på hans mad. 3 dage med basis fødevarer, så introducerer vi en nye ting i 3 dage og går det fint, så endnu en ny i 3 dage og så fremdeles. Det er dødsygt og virkelig upraktisk og især fordi han ikke skal se os spise andet end det han får. Han elsker jo mad den lille mand, heldigvis, men det går ikke at vi sidder og spiser noget han ikke må få.

Det er synd for ham og hårdt for hans lille krop at han skal have det sådan og det er også hårdt for os forældre hele tiden at skulle være obs på alt og passe på hele tiden. For slet ikke tale om hvor svært det er at se ens søn have det så slemt som han har. Vi er med i nogle gode netværk på facebook og har nogle derigennem som vi kan sparre med. Men vi kan godt savne at være i kontakt med nogle professionelle som kan hjælpe, guide og vejlede lidt mere præcist. Desværre findes det ikke her og heller ikke Danmark. Det er en ret sjælden form for allergi og i Dk endnu ret ukendt. Da vi var i Bangkok til undersøgelser med ham i maj måned, konsulterede vi en rigtig dygtig allergilæge og hun vidste alt og vi var meget trygge ved hende. Men der er langt til Bangkok for lige at komme til en konsultation. Sådan er det nu engang når man bor og lever som vi gør. Det skal såmænd også nok gå og vi har vores netværk. Men når man igen igen sidder i sådan en situation som vi er i lige nu, så bliver man rigtig træt af det, frustreret og ked af det og ønsker mest af alt at der lige kunne komme en i en hvid kittel og guide og hjælpe.

Vi håber på det bedste og må tage det som det kommer og hjælpe Christoffer bedst muligt. Lige nu handler det om at han skal få det bedre og vi skal finde kilden til reaktionen…igen igen

 

Når man er sløj er det lidt godt at putte sig ind til far

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ude af form