Frugtlæder
Kender du det? Jeg har prøvet det før og med varierende resultat.
For nylig fik jeg fat i Sif Orellanas bog “Sunde slikmunde”. Det er ikke fordi at vi kører nul sukker herhjemme, men vi prøver at begrænse det og endnu mere vigtigt, at lave alt fra bunden og ikke forarbejdede fødevarer. Vi er ikke ikke hellige og tager gerne en kebab eller en tur på kineseren, men helt overordenet er det vores måde at køre det på.
Nå, men i “Sunde slikmunde” var der en opskrift på frugtbånd, også kendt som frugtlæder. Jeg prøvede forleden at følge hendes opskrift og det bliver ikke sådan udpræget optimalt, men det var rette vej. Så jeg prøvede at tilpasse det efter min fornemmelse af at få et optimalt resultat.
Første gang brugte jeg frosne bær fordi at de var på lager, men der kommer rigtig meget væske fra dem og metoden er jo at tørre det ud, og så bliver det en lang proces.
I går blev det så med friske danske jordbær. Mums. Og resultatet var som det skulle være.
400 gr. friske bær
Et par spsk honning – hvis bærene godt kunne klare lidt ekstra sødme
1 tsk vaniljepulver
Rens og skær bærene ud og vej 400 gram af. Giv overskydende bær til børnene 😉
Brug blender eller stavblender og mos bærene til en ens masse og tilføj vanilje og evt. honning.
Tag en bageplade og dæk den med bagepapir eller silikonebagemåtte. Bruger du alm bagepapir så brug gerne noget kokosolie så du sikker på at læderet slipper. I princippet er det smartest med bagepapir, da det er praktisk til sidste step. Men på en silikonemåtte er man helt sikker på at det nemt slipper.
Sæt pladen i ovnen på 80 grader i 6 timer, eller 60 i 8 (altså over natten som jeg gjorde)
Det er helt færdigt når du kan røre ved det og det er tørt og let klistret i toppen. Må slet ikke være blødt.
Tag pladen ud og lade den køle af. Når det er gjort så kan du hvis du har brugt bagepapir, blot klippe arket ud i længder og rulle dem op. Bruger du silikone, kan du skære dem længderne- pas på ikke at skære i pladen, og rulle dem de er, eller lægge dem på bagepapir og rulle dem op.
Fru Rosenfeldt
Ingen kommentarer endnu