Lidt bedre billeder

Der bor en bager i Barbiehuset.

(bemaerk der er lavet et nyt indlaeg nedenunder med nye og bedre billeder af huset)


Det er svaert at finde en rigtig god burger her i byen. Enten er koedet rigtig godt, bollen en kedelig pap een, eller ogsaa er fyldet super og boeffen kedelig…og bollen en pap een.


Saa nu skal vi altsaa have hjemmelavede burgere i morgen og der skal jo boller til. Hjemmelavede gode lette, men alligevel med gods i, boller. Jeg lurede lidt forskellige opskrifter, men det er lidt mod min natur at foelge en opskrift slavisk, saa jeg brugte lidt inspiration og lavede dem saa ellers udfra hvad jeg mente burde vaere godt.


Her i Vietnam kan jeg ikke faa frisk gaer. Ret traels. Men toergaer kan man nemt faa, saa det maa jeg jo bruge. Det kraever lidt at lige laere hvordan det virker og hvor lidt/meget der skal til. Man koeber det ikke portioner som svarer til 50 gr. frisk gaer som i DK. Jeg lavede engang et par rugbroed som haevdede udover kanten paa 20 minutter. Det var saa instant yeast…det kan jo smutte.


Jeg ville bare lave 8 boller saa vi havde til fryseren til en anden gang. Men altsaa, det der med at begraense sig er vist ikke min starke side for det blev til 20. Men saa lavede jeg tilgengaeld forskellige. 8 alm. med sesam, 4 med halvsalt og rosmarin, 4 med havsalt og basilikum og 4 helt plain. Saa nu er der til mange gange burgere og sandwich.


Jeg var jo noedt til at smage dem og jeg maa erkende med stolthed i stemmen, at det er de bedste burger/sandwich boller jeg nogensinde har kreeret. Saa den “opskrift” er en keeper.


2.5 cup lunken vand (ca. 3.5 dl)
2.5 cup maelk (ca. 3.5 dl)
2 aeg
2 spsk toergaer / 50 gr. frisk gaer
Bruger man alm gaer skal gaeren oploeses i det lukne vand nu – toergaer skal foerst i om lidt.
Uanset hvad skal vand, maelk og aeg blandes nu.
500 gr. hvedemel blandes med toergaeren og haeldes i det vaade under omroering. (Jeg har jo min fantastiske Kitchen Aid til at goere arbejdet for mig)
En sjat salt
En stoerre sjat sukker. (jeg bruger brun farin fordi jeg godt kan lide den krydrede smag)
50 gram bloed smoer
3/4 dl. olie. Jeg brugte noeddeolie fordi jeg elsker smagen, men ellers er hvad-der-nu-lige-i-skabet, fint nok
Ovenstaaende kommes i loebende under omroering.
Dejen er meget meget vaad paa det her stadie, men der skal mere i
200 gr. fuldkorns hvede  – eller hvad man nu lige har. Alm. hvede kan ogsaa goere det, men jeg kan godt lide at det ikke bare er helt hvidt broed.
Dejen er stadig meget vaad og jeg tror jeg spaede op med cirka 200 gram mel mere- lidt af hvert. Det er lidt at foele sig frem. Se billedet af hvordan den ser ud 🙂
Olie, aeg, salt, sesam, toerrede krydderurter – eller hvad der nu skal paa toppen


Alle ovne er forskellige, men de skal have ca 13 minutter paa 200 grader. Jeg har en miniovn som lever sit eget liv og gav dem ca 175 i 13 minutter.




Min aller bedste ven i koekkent – og Bennys lille hjaelper til naar der skal laves pasta



Vaad dej, men ikke for “loebende”





Stilles til haevning en times tid daekket med viskestykkee – gerne fugtigt,  afhaenging af varme osv. Min dej stod en time, men her er jo ogsaa temmelig varmt. Maaske 2 i Dk




Hovsa



Ud paa bordet paa et let melet omraade. Endelig ikke for meget mel, saa bliver bollerne bare alt for toerre. Men dejen burde ogsa vaere til arbejde med saadan her. Den lille roede djaevel er min naest bedste ven, en dejskraber og deler. Jeg vejede ca. 100 gram af per bolle og fik 20.5. De er ikke store – men det bliver de.



Ja jeg har jo kun en aandsvag lille bordovn, saa bagte af 5 plader. De skal staa en halv times tid- men min toergaer er ret effektiv, saa foerste plade jeg rullede ogog lavede til flade boller, kom i da jeg var faerdig med den sidste plade. Dem med sesam er penslet med aeg og det samme med de plain, dem med salt og rosmarin/basilkum er penslet med olivenolie.



mmmmm…. Ja, der mangler 2….men jeg skulle jo lige smage







Og de smagte super.





Denne weekend har vi ikke saa mange planer. Benny tager direkte lufthavnen til Storm P (dansker bar) og skal spille Balut. Jeg regner med at bruge dagen paa at sy lidt- har en ide om nogle puder. Jeg er traet af at vores sovevaerelse er brunt i brunt, saa jeg vil se om jeg ikke kan peppe det lidt op. Inspirationen er tyvstjaalet fra min veninde Louise som bor i Dubai…dog med dyb erkendelse af at jeg ALDRIG bliver ligesaa god som hende til noget som helst kreativt.


Jeg vil gerne have nogle flere planter/blomster i huset og taenker at vi skal have fundet en planteskole i weekenden. Vi skal ogsaa have koebt et pengeskab og nogle puder til vores stole paa terassen. Jeg koebte 2 puder i metalisk lilla og rosa look. Hun lovede at de fik flere, men 3 mdr senere er det ikke sket. Vi ville saa forhandle om at koebe 6 nye puder, men ville have rabat fordi vi jo har to som ikke passer til de nye. Hun ringede tilbage og tilboed os en rabat 5000 Dong…det er 12.5 kr- i alt, ud af et koeb paa 350 kr. Saa det sagde vi paent nej tak til. Men nu er der aabnet en ny stor butik med interioer og moebler, saa der maa vi forbi og se om de har noget vi kan lide.


Regnen er begyndt at stilne af og varmen er virkelig god nu. Rigtig dejligt. Det betyder ogsaa at poolen er noget varmere og selv jeg vil i. Benny har vaeret temmelig traet af at skulle plaske rundt alene og kigger meget skuffet paa mig hver gang jeg siger nej til at komme med. Men nu er jeg ved at vaere klar… selvom den ikke er mine oenskede 35 grader.


Jeg haaber i alle faar en dejlig weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt bedre billeder