“Cheesecake”
Hvorfor mon at det er i “”? Jamen fordi at det ikke er en rigtig cheesecake jeg har lavet. Det er en raw vegansk udgave. Og lad mig sige med det samme, den er absolut godkendt af hele husstanden.
Christoffer tåler jo ikke mælkeprodukter, så vi laver mange alternativer til at alt muligt. Cheesecake kan være lidt svær at komme om og mange af de veganske opskrifter jeg har fundet har været på tofu og det har jeg ikke turde kaste mig ud i. Men så faldt jeg over en opskrift hvor det var kokos og cashewnødder. Jeg fulgte ikke opskriften helt, men prøvede mig frem og resultatet er helt i orden. Den er ikke tung som alm cheesecake er og har heller ikke det tætte fyld. Men den er let og fluffy og rigtig frisk at spise. Jeg var meget overrasket. Så forskellen taget i betragtning tænker jeg også at den burde hedde noget andet en cheesecake, men det er jo ofte sådan man refererer til veganske og vegetariske retter. Same same but different.
Opskrift på raw vegansk cheesecake
Bund
70 gram mandler – man kan også bruge andre nødder, originalen var på pekannødder
180 gram udstenede dadler
70 gram havregryn
1/2 tsk kanel
1 knps salt
Blend i en foodprocessor alle ingredienser til du har en tæt klistret masse. Læg massen i formen og tryk den godt sammen. Sæt i køleskab
Kage
2,5 dl. udblødte cashewnødder -skal stå mindst 2 timer
1 dåse kokosmælk – skal stå over natten i køleskab da det kun er flødedelen som skal bruges, eller et par timer i fryser
3 spsk ahornsirup
1 lime – både juice og revet skal
Vanilje – så meget du orker
Skrab kokosfløden ud, måske skal det lidt af gangen ift hvor dan det lige sidder i dåsen og så skal du blot hælde kokosvandet fra. Pisk fløden til den er fluffy. Tilsæt sirup, limejuice og skal og vanilje. Pisk så det er god blandet ind i og en tæt skum. Kør de drænede cashewnødder i foodprocessoren til en helt glat jævn masse. Vend nødderne i skummet forsigtigt. Spred det ud på bunden i et jævnt lag.
Hindbær swirl
125 gram hindbær
1 spsk ahornsirup
Mos hindbærene til en jævn masse og rør honning i. Brug en gaffel til at lave swirls på kagen. Sæt på køl i min. 3 timer.
Spis og nyd den 🙂
Fru Rosenfeldt
Ingen kommentarer endnu